Rastislav Búgel Správy

Rekonštrukcia železničného priecestia neďaleko Topoľčian: Spôsobiť môže menšie meškania vlakov

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) upozorňujú na výluku v železničnej stanici. Dôvodom je rekonštrukcia železničného priecestia.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia železničného priecestia neďaleko Topoľčian: Spôsobiť môže menšie meškania vlakov
Foto: Rastislav Búgel

Tú budú realizovať v dňoch 3.-13.5.mája v železničnej stanici Bošany. Ako informujú ŽSR, v rámci týchto výluk sa v ŽST Bošany na železničnom priecestí v kilometri 75,062, (jedinečné identifikačné číslo – JIČ – SP 2410) zrealizujú práce súvisiace s opravou železničného zvršku a priecestnej konštrukcie priecestia.

Na uvedenom priecestí sa mení spôsob zabezpečenia. “Tieto práce spočívajú v tom, že terajšie jednodrôtové mechanické závory budú nahradené priecestným zabezpečovacím zariadením so svetelnou signalizáciou bez závor. Všetky rekonštrukčné práce sa zrealizujú dodávateľským spôsobom,“ informuje za Železnice Slovenskej republiky Ivana Popluhárová.

Cestná nepretržitá uzávierka železničného priecestia sa bude realizovať v termíne od 3.5. od 7.30 hod. do 14.5.2016 do 17.00 hod. “Počas výluky je taktiež predpoklad menšieho meškania vlakov, náhradná autobusová doprava v tomto prípade nie je potrebná,“ informuje Ivana Popluhárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM