Katarína Jankeje Hádzaná

Reprezentačný duel proti Slovinsku bez Kucharika: Prečo sa do bojov nezapojí?

Slovenských hádzanárov čakajú dve kvalifikačné stretnutia, najskôr so Slovinskom a o pár dní so Švédskom. Topoľčiansky hráč sa k reprezentácii pripojí až vo Švédsku. Prečítajte si dôvod.

Ilustračný obrázok k článku Reprezentačný duel proti Slovinsku bez Kucharika: Prečo sa do bojov nezapojí?
Zdroj: TASR

Slovenskí hádzanári nastúpia na svoj predposledný kvalifikačný zápas o postup na ME 2016 proti Slovinsku v stredu 10. júna. V národných farbách sa predstaví dvojica hráčov HK Topoľčany, pivot Martin Slaninka a krídlo Martin Briatka. Novému trénerovi Martinovi Liptákovi budú v prešovskej Tatran Handball aréne chýbať ďalší topoľčiansky hráč, Ivan Kucharik.

"Kucharik nepríde, má v Bratislave štátnu skúšku na Fakulte telesnej výchovy a športu,” prezradil Lipták, ktorý dodal, že Kucharik sa pridá k tímu v súboji proti Švédsku.

Súboj so slovinským súperom berie už ako prípravu na boje o MS 2017. „Došlo k zmene na poste trénera, takže počítam s tým, že budú hrať niečo iné ako v prvom dueli. Myslím si však, že k radikálnym zmenám nedôjde. Spoločne s chalanmi robíme všetko preto, aby to bol úspešný výsledok. Všeobecne je známe, že nerád prehrávam, tak urobím všetko preto, aby som vyhral. Neviem, že prečo v Prešove nie som obľúbený, ale myslím si, že fanúšikovia a ja to zvládneme,“ konštatoval Lipták.

Slováci už pred zápasmi proti Slovinsku 10. júna v Prešove (17.00 h.) a Švédsku 14. júna v Štokholme stratili šancu na postup na šampionát do Poľska, na konte nemajú ani bod a v tabuľke 3. skupiny obsadia s istotou poslednú štvrtú priečku.

Čítajte tiež:

Topoľčanci pohoreli v Borčiciach: Domáci nás zvalcovali!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM