Rastislav Búgel Správy

Rozlúčka s kardinálom Korcom: Začne sa už v piatok, o deň neskôr bude nasledovať pohreb

Rozlúčka so zosnulým nitrianskym emeritným biskupom, kardinálom Jánom Chryzostomom Korcom sa začne už v piatok 30. októbra. V čase od 13.00 do 18.00 h budú jeho telesné pozostatky vystavené v hornej lodi Katedrály sv. Emeráma na Nitrianskom hrade.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčka s kardinálom Korcom: Začne sa už v piatok, o deň neskôr bude nasledovať pohreb
Zdroj: TASR

Od 15.30 h sa v katedrále začne duchovný program za spásu duše zosnulého kardinála. Spojený bude s modlitbou posvätného ruženca a vešperami za zosnulého.

V sobotu 31. októbra bude rakva s pozostatkami zosnulého vystavená od 08.00 do 10.30 h na Námestí Jána Pavla II. pred Biskupským úradom. Pohrebné obrady sa začnú v sobotu o 11.00 h. Predsedať im bude krakovský arcibiskup, kardinál Stanislaw Dziwisz, bývalý osobný sekretár svätého Jána Pavla II. V homílii sa prihovorí nitriansky biskup Viliam Judák, ktorý od kardinála Korca prevzal v roku 2005 vedenie starobylej Nitrianskej diecézy. Zosnulého kardinála pochovajú v dolnej lodi Katedrály sv. Emeráma. Ján Chryzostom Korec zomrel 24. októbra vo veku 91 rokov.

Katedrála sv. Emeráma je starobylý chrám, ktorý je dominantou Nitrianskeho hradu. V biskupskej krypte pod katedrálou sú pochovaní aj niektorí predchodcovia kardinála Korca na starobylom biskupskom stolci, medzi nimi aj arcibiskupi Karol Kmeťko a Eduard Nécsey.

Môže vás zaujímať:

Pocta pre nitrianskeho kardinála: Korec bude veteránom protikomunistického odboja in memoriam

Posledná rozlúčka s kardinálom Korcom: Nitrianske biskupstvo zverejnilo dátum a čas pohrebu

Smutná správa: Zomrel nitriansky emeritný biskup Ján Chryzostom Korec (†91)

Vyjadrenia štátnikov a inštitúcií: V kardinálovi Korecovi (†91) zomrel veľký človek

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM