Rastislav Búgel Kultúra

Rozprávková prehliadka pre deti a putovanie po stopách miestnej gastronómie: Nitra sa pripravuje na Svetový deň sprievodcov!

Aj tento rok sa priaznivci histórie a zaujímavostí môžu tešiť na netradičné prehliadky nášho mesta. Nitra sa aj v tomto roku pripravuje na Svetový deň sprievodcov cestovného ruchu.

Ilustračný obrázok k článku Rozprávková prehliadka pre deti a putovanie po stopách miestnej gastronómie: Nitra sa pripravuje na Svetový deň sprievodcov!
Foto: Rastislav Búgel

„Ako každý rok, tak aj tento rok Mesto Nitra – Nitriansky informačný systém a Nitrianska organizácia cestovného ruchu pripravujú v rámci osláv Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu netradičné prehliadky, ktoré ocenia nielen deti, ale aj dospelí,“ informuje Ľudmila Synaková z Útvaru propagácie a cestovného ruchu. V sobotu 22. februára o 14:00 hodine sa deti môžu tešiť na prehliadku po zimných uličkách Nitry v sprievode obľúbenej rozprávkovej postavičky Macka Pú.

Po stopách miestnej gastronómie

Druhá prehliadka o 15:00 hodine je zameraná na miestnu gastronómiu a bude zakončená degustáciou čokolády. Prehliadky potrvajú približne jednu hodinu. „Z kapacitných dôvodov je potrebné sa na tieto prehliadky vopred nahlásiť a to v termíne do 21. februára 2014, buď osobne v NISYS-e, alebo telefonicky na číslach: 037/ 7410 906, 037/ 16 186, prípadne e-mailom na info@nitra.sk,“ informuje Synaková.

Vstup zdarma

Aj tento rok si budeme môcť vybrané prehliadky užiť úplne bezplatne. „Stretnutie so sprievodcom bude pred Nitrianskym informačným systémom a vstupy do jednotlivých pamiatok sú zadarmo,“ informuje Synaková z Útvaru propagácie a cestovného ruchu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM