Veronika Kalinová Rôzne

Šampionát v Národnom žrebčíne: Mladé kone cez víkend predvedú svoje umenie

Tento víkend sa v Národnom žrebčíne bude konať šampionát mladých koní všetkých plemien. Priaznivci parkúrového skákania sa môžu tešiť na bohatý dvojdňový program.

Ilustračný obrázok k článku Šampionát v Národnom žrebčíne: Mladé kone cez víkend predvedú svoje umenie
Zdroj: Dnes24.sk

Program súťaže

V sobotu 5. októbra a v nedeľu 6. októbra do areálu Jazdiarne Národného žrebčína zavíta množstvo fanúšikov a milovníkov koní. Šampionát mladých koní začína v sobotu o 10.00 hod otváracím skákaním 4-, 5– a 6-ročných koní, ktoré sa divákom predvedú v plnej sile a kráse.

Po otváracom skákaní bude prebiehať prvé kolo šampionátu. Ako prvé budú súťažiť 4-ročné kone, po nich budú nasledovať 5-ročné a nakoniec svoje majstrovstvo predvedú 6-ročné kone, čím sa zavŕši sobotňajší program šampionátu.

Hľadá sa mladý šampión

Nedeľňajší program bude v podobnej réžii ako predchádzajúci deň. O 10-tej sa začne druhé kolo šampionátu. Program otvorí súťaž najmladších koní v šampionáte, za nimi budú nasledovať o rok staršie, čiže 5-ročné tátoše. Posledným bodom šampionátu budú súťaže pre 6-ročné kone. Na záver súťaže sa rozhodne o šampiónovi celkovej súťaže.

Všetci sú vítaní

Organizátorom podujatia je Zväz chovateľov koní na Slovensku a Národný žrebčín Topoľčianky. Pre návštevníkov žrebčína je zabezpečené parkovanie a rovnako aj občerstvenie, ktoré bude poskytované formou bufetových stánkov. Vstup na šampionát mladých koní je zdarma!

Foto: Národný žrebčín Topoľčianky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM