Erik Bojničan Hádzaná

Semifinálová dráma, na ktorú sa bude dlho spomínať: Topoľčany len tesne podľahli Sporte

Nevídanú drámu priniesol prvý semifinálový zápas našich. Po nerozhodnom výsledku prišla na rad sedmičková lotéria.

Ilustračný obrázok k článku Semifinálová dráma, na ktorú sa bude dlho spomínať: Topoľčany len tesne podľahli Sporte
Zdroj: TASR

Prvý semifinálový zápas našich hádzanárov priniesol vyrovnanú partiu od začiatku až do samotného konca. Obe mužstvá si uvedomovali dôležitosť duelu a nič nepodcenili.

Hra sa od úvodných sekúnd prelievala od jednej brány k druhej a rovnako to bolo aj so skóre, keďže ani jedno z mužstiev si nedokázalo vytvoriť výraznejší náskok. Tímy tak odchádzali do kabín po polčasovom hvizde rozhodcu za stavu 13:14 v prospech Sporty.

V druhom polčase domáci zvýšili obrátky a podarilo sa im v určitej chvíli zápasu odskočiť až na rozdiel štyroch gólov. Hostia sa neustále doťahovali a v 50. minúte vyhnal Štochla z brány gólom na 23:22 Zaťko. To bol aj signál pre trénera domácich, ktorý si zobral time out. Domáci si naďalej udržovali najtesnejší náskok. V 57. minúte však bolo opäť všetko otvorené, keď z trháku vyrovnal na 25:25 Ďuriš a ten istý hráč o pol minúty opäť po trháku dával na 25:26. 23 sekúnd pred koncom dal Zaťko zo sedmičky na 26:27, no štyri sekundy pred koncom sa pískalo aj proti Sporte a Polakovič poslal zápas do sedemmetrových hodov – 27:27!

V nich Žernovič vychytal Polakoviča a J. Briatku, zatiaľ čo na strane hostí neuspel iba Laho, ktorý mieril vedľa. Vedenia v sérii sa tak po dráme, na ktorú sa bude dlho spomínať ujala Sporta Hlohovec.

Zdroj: HC SPORTA Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM