Hádzaná

Sen o titule sa pomaly vzďaľuje: Prešov v 3. finále zdolal Topoľčany

Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v 3. finálovom zápase slovenskej extraligy nad HK Agro Topoľčany 34:22 a majú na dosah obhajobu majstrovského titulu, dvanásteho v rade.

Ilustračný obrázok k článku Sen o titule sa pomaly vzďaľuje: Prešov v 3. finále zdolal Topoľčany
Zdroj: TASR

Prešovčania chceli v domácom prostredí odčiniť predošlý zápas v Topoľčanoch, ktorý prehrali rozdielom jediného gólu. Za týmto cieľom išli od prvých minút a v polovici prvého polčasu viedli o štyri góly (9:5), keď sa presadil Rábek. Hostia sa snažili sekundovať Tatranu, no ten sa v prvom polčase prezentoval koncentrovaným výkonom, podporeným o dôslednú defenzívu.

Osemgólový náskok po prvom polčase znamenal priveľké sústo pre hostí, ktorí krátko po zmene strán prehrávali už dvojciferným rozdielom, keď na 22:12 upravil Hrstka. Tento náskok sa napokon ukázal ako priveľké sústo pre Topoľčancov. Tí síce v druhom dejstve zlepšili svoju defenzívu, ale domáci drámu nedovolili. Prešovčania si v závere udržali presvedčivý náskok a napokon vyhrali rozdielom 12-tich gólov.

Tatran Prešov – HK Agro Topoľčany 34:22 (18:10)

Zostava a góly Tatrana Prešov: Čupryna, Cvitkovič – Abramovič 2, Kasal 2, Krok 1, Pekár, Rábek 5, Butorac 3, Lapajne, L. Urban 5, Hrstka 11, Číp 4, Babič 1, Vučko 2.

Zostava a góly HK Agro Topoľčany: Javorček, Králik – Hlinka 2, Janíček 2, Jadroň 1, Kucher 1, Masaryk, Michalka 5, Minarovský, Miženko, Briatka 1, Cigáň 4, Ivanycja 1, Ďurček 1, Ivanov, Žilinčík 4. Rozhodovali: Baďura, Ondogrecula, TH: 5/3 – 2/2, vylúčení: 3:2.

  • na zápasy: 2:1

Slavko Goluža, tréner Tatrana Prešov: „Dnes sme ukázali našu lepšiu tvár, než v predošlom zápase v Topoľčanoch. Tempo hry sme prispôsobili našim zámerom zvládnuť tento zápas a vytvoriť si náskok už v prvom polčase. Ďakujem fanúšikom oboch tímov, ktorí vytvorili atmosféru hodnú finálovej série.“

Pavel Farář, tréner HK Agro Topoľčany: „Bolo nám jasné, že Prešovčania doma zagresívnia obranu a budú sa snažiť rýchlo rozhodnúť. To sa aj dialo. V prvom polčase sme si nepostrážili ich najväčšiu zbraň, v druhom sme doplácali na vlastnú nedisciplinovanosť. Tatran sa dostal na koňa a potom sa už domácim hralo v pohode a my sme s tým nič nedokázali spraviť.“

Ďalší program finále:

  • štvrtý zápas – streda 16. mája o 18.00 h: HK Agro Topoľčany – Tatran Prešov
  • prípadný piaty zápas – sobota 19. mája o 18.00 h: Tatran Prešov – HK Agro Topoľčany

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM