Katarína Jankeje Hádzaná

Senzácia v Holandsku: Topoľčany suverénne postupujú v Pohári EHF!

Topoľčianskym hádzanárom sa v sobotu splnil veľký sen. Po odvete na palubovke holandského Targos Bevo postúpili do tretieho kola európskej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Senzácia v Holandsku: Topoľčany suverénne postupujú v Pohári EHF!
Zdroj: YouTube.com

Slovenský vicemajster odštartoval odvetu vo veľkom štýle a v 7. minúte viedol už 5:0. Domácim nepomohol ani oddychový čas a po štvrťhodine hry prehrávali 4:10. Neskôr narástol náskok Topoľčian na osem gólov (14:6) a o postupujúcom bolo prakticky rozhodnuté.

Holanďania v závere polčasu skorigovali, no v 35. minúte už hostia viedli opäť pohodlne 19:12. V koncovke duelu Targos mohutne doťahoval, v 45. minúte to už bolo iba 21:22 z pohľadu domácich, Topoľčany si ale víťazstvo nenechali vziať a prevalcovali súpera 27:24.

Hádzanári HK Agro Topoľčany tak suverénnym spôsobom postúpili do 3. kvalifikačného kola Pohára EHF. Po domácom triumfe 32:25 vyhrali aj v sobotňajšej odvete druhého kola. O ďalšom súperovi sa rozhodne už v utorok 21. októbra v rámci žrebovania vo Viedni.

Pohár EHF – odveta 2. kvalifikačného kola:

Targos Bevo HC – HK Agro Topoľčany 24:27 (11:16)

Najviac gólov: M. Van den Beucken 7, De Jonge 6, Weevers 5 – Klačanský a Kucharík po 6, Slaninka 4. Rozhodovali: Tzaferopoulos, Bethmann (obaja Gr.), vylúčení: 1:4, ČK: 59. Greguš (Agro)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM