Katarína Jankeje Samospráva

Sezóna hodov a jarmokov je za nami: KOĽKO si mesto akciami zarobilo?

Topoľčany ako organizátor hodových a jarmočných slávností zarobili. Zisťovali sme aká suma pribudla na účte mesta a kde budú prostriedky využité.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna hodov a jarmokov je za nami: KOĽKO si mesto akciami zarobilo?
Zdroj: Dnes24.sk

Len minulý víkend sme si vychutnávali tradičné jarmočné slávnosti v našom meste. Viacerí návštevníci boli sklamaní z cien ponúkaného tovaru, ako aj z jedinej značky piva v ponuke. Viac o názoroch na jarmok si prečítajte v článku: Topoľčiansky jarmok je za nami. Ako ho hodnotia návštevníci?

Okrem povinností, ktoré mestu ako organizátorovi akcií pripadajú, si Topoľčany usporiadaním aj zarobili. Na účet mesta po slávnostiach pribudla zaujímavá suma. „Príjem mesta za Topoľčianske hody 2014 predstavuje 10 695 eur, pri Topoľčianskom jarmoku ide o sumu 31 311 eur. Dokopy teda 42 006 eur,“ informoval nás primátor mesta Topoľčany Peter Baláž. Príjem mesta bude však o čosi nižší. Ako pokračuje Baláž: „Ide o hrubý príjem, ktorý je znížený o náklady spojené s organizáciou jednotlivých podujatí cca 5000 eur (propagácia, služby, honoráre ľudovým remeselníkom), čistý príjem bude cca 36 – 37 000 eur.“

Mesto tradične tieto získané sumy peňazí využije na bežné výdavky. „Finančné prostriedky sú príjmovou rozpočtovou položkou, používajú sa na krytie bežných výdavkov mesta ( elektrická energia, kosenie trávnikov, oprava miestnych komunikácií, zimná údržba a podobne),“ uzatvára Baláž.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM