Katarína Jankeje Rôzne

Školský rok odštartuje už za pár dní: Ako budú zabezpečené problémové priechody v našom meste?

Naše ratolesti opäť zasadnú do školských lavíc. Isté problémy na frekventovaných priechodoch sa bohužiaľ dajú očakávať. Opýtali sme sa náčelníka mestskej polície kde a kedy budú hliadky posilnené.

Ilustračný obrázok k článku Školský rok odštartuje už za pár dní: Ako budú zabezpečené problémové priechody v našom meste?
Zdroj: TASR

Za necelý týždeň začína nový školský rok ako aj pre základné, tak i pre stredné školy. Už tradične budú členovia polície venovať zväčšenú pozornosť priechodom pri školách v rámci ranných hodín. „Príslušníci mestskej polície v Topoľčanoch celoročne zabezpečujú bezpečnosť chodcov – najmä detí počas príchodu do škôl v dobe 07.20 – 08.00 h a to minimálne na dvoch nechránených priechodoch. Prvý v blízkosti ZŠ Škultétyho na ulici Bernolákova a druhý na ulici Krušovská pri reštaurácii „Dukla“,“ ako náš portál informoval náčelník mestskej polície v Topoľčanoch, Ľudovít Duša.

Najkritickejším dňom je práve prvý školský deň, z toho dôvodu bude kontrola v utorok 2. septembra ešte posilnená. „Na uvedených priechodoch pre chodcov budú príslušníci MsP zabezpečovať bezpečnosť aj v prvý deň školského vyučovania po prázdninách 02. septembra s tým rozdielom, že v blízkosti priechodov budú pôsobiť až do 10.00 hodiny,“ pokračuje Duša. Samozrejme, aj ostatné problémové lokality sú pokryté príslušníkmi Policajného zboru Slovenskej republiky. "Ostatné najfrekventova­nejšie priechody na území mesta budú zabezpečovať príslušníci štátnej polície,“ uzatvára Duša.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM