Správy

Školy otvorili svoje brány: V Topoľčanoch nastúpila väčšina žiakov prvého stupňa

Obnovenie prezenčného vyučovania na základných a materských školách v Topoľčanoch v pondelok (8.2.) nesprevádzali žiadne problémy.

Ilustračný obrázok k článku Školy otvorili svoje brány: V Topoľčanoch nastúpila väčšina žiakov prvého stupňa
Zdroj: TASR/František Iván

„Nastúpila prevažná väčšina pedagogických i nepedagogických zamestnancov s výnimkou tých, ktorí sú v karanténe alebo zostávajú doma z iných zdravotných dôvodov. Záujem o účasť na prezenčnom vyučovaní bol aj zo strany detí,“ potvrdila Lenka Savarová z Mestského úradu Topoľčany.

Vyučovanie bude pokračovať v nastavenom režime aj v nasledovných dňoch, pokiaľ regionálny úrad verejného zdravotníctva nerozhodne inak alebo pokiaľ sa nezhorší epidemiologická situácia.

V Topoľčanoch otvorili všetkých deväť materských a prvý stupeň štyroch základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Zatvorená zostala len Základná umelecká škola Ladislava Mokrého. Prezenčného vyučovania sa zúčastnilo 650 žiakov, čo je 77,8 percenta všetkých žiakov na prvom stupni základných škôl.

Najväčší záujem bol na Základnej škole (ZŠ) Tribečská, kde nastúpilo 80 percent z celkového počtu žiakov.

Do materských škôl (MŠ) nastúpilo 478 detí, čo je necelých 57 percent z celkového počtu detí navštevujúcich materské školy v Topoľčanoch. Najvyšší záujem bol v Materskej škole Škultétyho, kde sa do škôlky vrátilo 64 percent detí.

Z karanténnych dôvodov sa neotvorila špeciálna trieda na ZŠ a MŠ Gogoľova pre deti s poruchami autistického spektra,“ skonštatovala Savarová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Topoľčian a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM