Rastislav Búgel Kultúra

Skvelá správa pre milovníkov tradičného divadla: DKS uvedie obnovenú premiéru rozprávkovej hry Čin Čin

Staré divadlo Karola Spišáka (SDKS) v Nitre uvedie v októbri obnovenú premiéru divadelnej adaptácie rozprávky Ľudmily Podjavorinskej Čin Čin. Inscenácia v réžii Ondreja Spišáka mala premiéru v roku 2002 a divadlo ju uviedlo celkovo v 186 reprízach.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre milovníkov tradičného divadla: DKS uvedie obnovenú premiéru rozprávkovej hry Čin Čin
Zdroj: TASR

Po prestávke sa na javisko Veľkej sály SDKS vráti 11. októbra. „V súčasnom novom scénografickom a režijnom šate z dielne Ondreja Spišáka a Márie Herodekovej sa v úlohe Čima predstaví najmladší člen hereckého súboru divadla Michal Kalafut. V úlohe Činky uvidia diváci Andreu Sabovú, v úlohe Tety to bude Oľga Schrameková alebo Ľubomíra Dušaničová a suseda Milka Ružodolského zahrá Eugen Gnoth,“ uviedla PR manažérka SDKS Monika Ujlacká.

Diváci sa podľa jej slov môžu už teraz tešiť na inscenáciu plnú vtipných a nápaditých situácií, bábok, veršov, pohybu, príjemných pesničiek, láskavého humoru a výborných hereckých výkonov. „Výnimočný veršovaný príbeh o milom, no nedbalom vrabcovi Čimovi, jeho láske krásnej Činke, svadbe, stavbe domu a konečnom zmúdrení vydala Ľudmila Podjavorinská už v roku 1943 a od tej chvíle tento inteligentný, poetický a detskému srdcu blízky príbeh sprevádza všetky generácie slovenských detí. Obľúbili si ho starí rodičia, rodičia i deti a preto metaforický príbeh o dospievaní a chvíľach, kedy sa z bytosti stáva človek, určite osloví aj našich najmenších divákov,“ hovorí Ujlacká.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM