Katarína Jankeje Iné športy

Skvelý nápad aj pre začiatočníkov: Skupinové tréningy s rodinnou atmosférou!

Zaujímavá alternatíva popri tradičným fitcentrám vznikla v našom meste. Skupinka ľudí sa stretne a poriadne rozhýbe telo. Na tréningoch vládne rodinná atmosféra plná pohody a radosti zo športovania.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý nápad aj pre začiatočníkov: Skupinové tréningy s rodinnou atmosférou!
Foto: - - / Zdroj: Dnes24.sk

Pod dohľadom až troch šikovných profesionálov od januára tohto roku prebiehajú v Topoľčanoch tzv. skupinové tréningy. Sú zamerané na rozvoj celkovej telesnej zdatnosti a kondície. Prísť môže každý, aj taký čo nikdy fitnes centrum nenavštívil. „Okrem mňa skupiny vedú ďalší dvaja chalani, Milan Barányi a Peter Lepieš. Všetci sme kvalifikovaní tréneri,“ prezrádza jeden z trénerov Marek Barányi.

Aj absolútni začiatočníci sú vítaní

Jednou z výhod, ktoré táto forma spoločných tréningov ponúka je fakt, že zapojiť sa môže naozaj každý. Chlapci radi vysvetlia všetko potrebné, aby sa predišlo rôznym zraneniam. „Prísť môže úplne každý. Trénuje sa široké vekové spektrum ľudí a preto sa netreba báť, že na to niekto nemá. Hýbať sa treba v každom veku,“ pokračuje Barányi

Rodinná atmosféra v komunite

Mnoho ľudí obchádza fitko práve kvôli nepríjemným pohľadom ľudí, na spoločnom cvičení sa to nestane. „Tréningy trvajú 1 hodinu. Skupinu tvorí väčšinou 8 – 10 ľudí, čiže vládne taká dobrá rodinná atmosféra. Snažíme sa budovať komunitu ľudí, ktorí sa nehanbia si cez tréning zakričať, alebo sa povzbudiť navzájom či dokonca si poradiť. Samotné tréningy sa skladajú z rozohriatia, rozcvičenia a hlavnej časti, ktorá sa vždy starostlivo technicky aj organizačne vysvetlí. Záver je venovaný potréningovému ukľudneniu a strečingu,“ prezrádza Barányi.

„Undergroundové“ lokality

Ak sme spomínali, že na prostredie fitka a „očumujúcich“ ľudí môžete zabudnúť, neklamali sme. Tréningy prebiehajú na ihrisku pri Základnej škole Tríbečská, no v nepriaznivých podmienkach sa nadšenci stretávajú aj na rôznych „undergroundových“ miestach ako nadjazd v meste. „Momentálne ak neprší sa stretávame na ihrisku štyri krát do týždňa (utorok, štvrtok, piatok, sobota) vždy o 17.00 hodine,“ uzatvára Barányi.

Foto: Skupinové tréningy Topoľčany

Skupinové tréningy v Topoľčanoch
7
Galéria
Foto: - - / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM