Katarína Jankeje Kultúra

Skvelý nápad študenta Františka z Topoľčian: Vďaka nemu môžete tráviť letné večery aj TAKTO!

Nápady mladých ľudí sú niekedy na nezaplatenie. Vie o tom aj František, ktorý prišiel so super myšlienkou, ako oživiť kultúru v našom meste. Prečítajte si rozhovor s ním a zistite, za čo môžeme nielen jemu poďakovať.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý nápad študenta Františka z Topoľčian: Vďaka nemu môžete tráviť letné večery aj TAKTO!
Foto: Katarína Jankeje

Topoľčany sa konečne dočkali, majú svoje letné kino. S myšlienkou zaviesť túto obľúbenú letnú aktivitu aj do nášho mesta prišiel František Krcho ml. „Najskôr som rozmýšľal nad možnosťou autokina, no nakoniec som sa rozhodol pustiť do projektu letného kina a Margarétka mi prišla ako ideálne miesto, má postačujúcu kapacitu a je aj ľuďmi obľúbená,“ prezrádza autor projektu. So svojim nápadom oslovil Michala Uhlárika, zodpovedného za chod Margarétky, a behom krátkeho obdobia sa letné kino podarilo úspešne zrealizovať. „Ja som obiehal distribučné spoločnosti, reklamných partnerov, Michal zase mesto na získanie potrebných povolení. Všetko to nakoniec dopadlo super,“ hovorí Krcho.

Vlastný výber fanúšikov

Momentálne sa filmy premietajú dvakrát do týždňa, vždy o 21:00 večer. Platia sa 2 eurá na osobu, v cene sú zarátané aj pukance zdarma. I napriek tomu, že filmy hrajú aj v čase nočného pokoja, žiadne sťažnosti na hluk zatiaľ organizátori neznamenali. Tí nič nenechali na náhodu ani v rámci selekcie, samotní fanúšikovia letného kina na facebook stránke mohli hlasovať za filmy, ktoré chcú toto leto vidieť. „Išlo nám o to, aby ľudia boli spokojní s výberom, tak sme nechali vybrať ich. Premietať sa teda budú americké komédie, rozprávky, nejaké akčné filmy a čo som bol prekvapený, aj pár krvavých hororov,“ smeje sa Krcho.

Kino pod hviezdami až do septembra

Aj cez nepriazeň počasia je návštevnosť letného kina dobrá. „Záujem ľudí je vysoký, asi aj preto, že táto forma zábavy ľuďom v meste chýbala. Za malý poplatok uvidia známe filmy, dostanú pukance a stretnú aj svojich známych. Ak nám počasie bude priať, chceli by sme sezónu potiahnuť až do polovice septembra,“ dodáva Krcho.

Najbližšie sa na premietanie pod holým nebom môžete tešiť už túto sobotu, ak chcete byť informovaní, sledujte ich stránku na facebooku: Letné kino na Margarétke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM