Iné športy

Šláger kola pre Skalicu: Topoľčany vyhrávali 4:0, hostia zápas otočili, VIDEO

Deviate kolo I. hokejovej ligy prinieslo šláger kola. Viac ako 900 divákov si v Topoľčanoch pozrelo dokonalý obrat Skalice.

Ilustračný obrázok k článku Šláger kola pre Skalicu: Topoľčany vyhrávali 4:0, hostia zápas otočili, VIDEO
Zdroj: M.T., HC Topoľčany

Hokejisti Topoľčian sa do zápasu pustili s veľkou chuťou. Zásluhou dvoch gólov Tomčáka a jedného presného zásahu Dvonča viedli po prvej tretine už 3:0. V druhom dejstve pridal štvrtý gól domácich Uhnák. Skalica stihla do konca tretiny odpovedať a znížiť na rozdiel troch gólov zásahom Dufeka (4:1).

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Všetko nasvedčovalo jasnej výhre domáceho celku, no Skalica zbrane nezložila. V 47. minúte znižoval na rozdiel dvoch gólov Straka. O tri minúty neskôr bol náskok Topoľčian už iba jednogólový, keď sa v drese Skalice presadil Hujsa (4:3). V poslednej minúte vybojoval nerozhodný stav Janík a išlo sa do predĺženia. V ňom sa po dokonalom obrate napokon tešili Skaličania.

„O tom, či vyhralo lepšie mužstvo sa dá polemizovať, rozhodujúci je však bodový podiel. Skalica sa usídlila na tretej priečke ligy a Topoľčany zostali v tesnom závese o pozíciu nižšie,“ informuje klub HC Topoľčany na svojom webe.

Najbližšie sa hokejisti Topoľčian predstavia na domácom ľade v piatok 12. októbra o 18.00 hodine, keď budú hostiť celok na ôsmom mieste ligovej tabuľky – Humenné.

HC Topoľčany – HK Skalica 4:5pp (3:0, 1:1, 0:3 – 0:1)

Góly: 7. Tomčák (Ďurčo, Podstavek), 9. Tomčák (Podstavek, Bečka), 19. Dvonč (Bystričan), 36. Uhnák (Bystričan, Kluka) – 38. Dufek (Kotzman), 47. Straka (Štumpf), 50. Hujsa (Kutálek, Vaškovič.), 60. Janík (Škapik, Kutálek), 62. Štumpf (Kutálek, Trávniček). Strely: 34:34.

Vylúčenia: 5:6 na 2 min., navyše Laššo a Mowrey 5+DKZ za pästný súboj a P. Kotzman 10 min. OT za nešportové správanie.

Presilovky: 1:1

Oslabenia: 0:0

Rozhodovali: Novák, Valko – Valo, Jedlička

Diváci: 954

Topoľčany: Halo – Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Ďurčo, Král, Duran, Gergel A. – Kluka, Laššo, Tábi – Dvonč, Uhnák, Bogoslovskii – Podstavek, Bečka, Tomčák – Gergel D., Klenko, Pekarčík

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Straka, Trávniček, P. Kotzman, Hílek, Mrázik, Kniazev – Kutálek, Hujsa, Vaškovič – Janáč, Jurák, Štumpf – Okoličány, Dufek, A. Kotzman – Trnka, Jaša, Mowrey

Tabuľka po 9. kole:

Poradie Tím Body
1. Michalovce 27
2. Martin 24
3. Skalica 21
4. Topoľčany 20
5. Dubnica nad Váhom 19
6. Bratislava 16
7. Považská Bystrica 15
8. Humenné 14
9. Spišská Nová Ves 14
10. Trnava 4
11. Prešov 3
12. Nové Zámky B 0
. HK Orange 20 3
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM