Katarína Jankeje Šport

Slovenská „20“ nezvládla semifinále: K jedinému gólu pomohol náš talent (19)!

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov budú bojovať na MS v Kanade o bronzové medaily. Hoci v semifinále proti domácemu výberu podali sympatický výkon, na favorizovaného súpera to nestačilo. K jedinému gólu pomohol mladý talent z Topoľčian.

Ilustračný obrázok k článku Slovenská „20“ nezvládla semifinále: K jedinému gólu pomohol náš talent (19)!
Zdroj: TASR

Kanaďania nezaostali za očakávaniami a už od úvodných sekúnd vyvinuli tlak na Godlovu bránku. Zverencov trénera Ernesta Bokroša v semifinále nevyviedol z miery ani rýchly gól Petana z 5. minúty a do konca prvej tretiny boli Kanade herne aj štatisticky vyrovnaným súperom. „Javorové listy“ začali výrazne dominovať až po prestávke a skalopevnú obranu súpera na čele s brankárom Denisom Godlom dvakrát dobyli až v závere druhej časti. Osem minút pred koncom zavŕšil hetrik Nic Petan a upravil na konečných 5:1.

K jedinému gólu Slovákov výrazne dopomohol odchovanec topoľčianskeho hokeja Matej Paulovič (19), ktorý v aktuálnej sezóne hrá v najvyššej juniorskej lige v USA. V posledných sekundách druhej tretiny Matej ušiel obrane domácich, po ľavom krídle zaviezol puk do pásma a necelé štyri sekundy pred koncom prihrávkou pred odkrytú bránku vyzval na gól Šoltésa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM