Katarína Jankeje Samospráva

Sľúbené protišmykové nálepky sú na mieste: Pomohlo to pri prechádzaní cez lávku?

Problém šmykľavej podlahy na novej lávke medzi Mexikom a sídliskom F je aspoň dočasne vyriešený. Mesto na jednotlivé časti nalepilo protišmykové pásky potom čo sa náter zošúchal rýchlosťou svetla.

Ilustračný obrázok k článku Sľúbené protišmykové nálepky sú na mieste: Pomohlo to pri prechádzaní cez lávku?
Foto: Katarína Jankeje

Nadšenie a radosť z novej lávky pre peších, ktorá spája sídlisko F a Mexiko, netrvala dlho. S prvými dažďami sa z nej stala takpovediac šmýkaľka. Nakoľko bol projekt stále v záruke, mesto sa rozhodlo zle odvedenú prácu reklamovať. Situácia sa načas vyriešila nanesením protišmykového náteru. I ten však za chvíľu zmizol, mesto tak muselo opätovne pristúpiť k reklamácií.

Z dôvodu rizika úrazu sa na spodnú časť dočasne umiestnili protišmykové nálepky. My sme sa boli behom daždivého počasia na lávku pozrieť, podľa našich dojmov je prechod pre peších po drevených častiach teraz omnoho bezpečnejší. Otázne je však rozmiestnenie pásiek, nalepené sú totiž až na každej tretej latke. Opýtali sme sa tiež prechádzajúcich ľudí na ich dojmy. „Ja si dávam pozor vždy, nielen tu. Noha, ruka sa ľahko v mojom veku zlomí. Ale je pravda, že bez týchto čiernych pásiek, by som tadiaľto asi nešiel,“ prezrádza dôchodca.

Počasie sa pomaly mení, prvé mráziky máme za sebou. Aká bezpečnosť bude na zamrznutej a zasneženej lávke? Podobnú otázku si kladie aj pani Katarína: „Nie som spokojná s týmto riešením. Nie je predsa normálne, aby čisto nová lávka ohrozovala zdravie. Teraz je to síce na čas vyriešené, ale chcem vidieť ako to tu bude v zime.

Pozrite si ako vyzerá prechod peších za dažďa na lávke vo videu!

Lávka s novými páskami proti šmýkaniu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM