Katarína Jankeje Rôzne

Športovci, členovia vlády: TIETO známe mená drali lavice topoľčianskeho gymnázia!

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, či ste náhodou nechodili na niektorú školu, tak ako známe osobnosti? Napríklad na štátnom gymnáziu dral lavice premiér Róbert Fico či Ján Sokol. To však nie je všetko.

Gymnázium v Topoľčanoch je známe aj ako osemročné štátne gymnázium. Z jeho lavíc vyšli študenti, ktorí našli uplatnenie po celom svete. Túto školu navštevoval biskup Ján Sokol, či terajší premiér Róbert Fico. Študentom gymnázia na Ulici 17. novembra bol aj známy hokejista Miroslav Šatan.

Politici, športovci i veľvyslanec v Bruseli

Okrem Róberta Fica, lavice na topoľčianskom gymnáziu dral aj ďalší člen strany SMER – Sociálna demokracia, Pavol Goga. Jedným z najznámejších absolventov danej školy je rozhodne Peter Doležaj, 33-ročný futbalista, ktorý reprezentoval Slovensko v tomto športe niekoľkokrát. Pri vyratúvaní úspešných študentov štátneho gymnázia nesmieme opomenúť ani Ľubomíra Reháka. Po 5-ročnom pôsobení na veľvyslanectve v Moskve sa presunul do Bruselu, neskôr do Kazachstanu a Kirgizska. Absolventka Zuzana Godálová sa po návrate zo zahraničia rozhodla oživiť kultúru v Topoľčanoch založením známeho Nástupišťa 1–12.

Gymnázium existuje takmer 80 rokov

Gymnázium v Topoľčanoch vzniklo ešte v roku 1936, vtedy známe ako Mestské slovenské gymnázium. Od roku 1994 otvorili ročníky aj pre 8-ročné štúdium, o tri roky neskôr nastúpila ako nová riaditeľka Viera Dzurejová, ktorá zastupuje záujmy gymnázia do dnešného dňa. Ide o vôbec prvú ženskú riaditeľku v dlhoročnej histórii školy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM