Katarína Jankeje Samospráva

Starý cintorín pod paľbou kritiky: Kopy snehu, šmykľavý ľad na chodníkoch a aj pády!

Sneh vie vyčariť úsmev na tvári, no rovnako vie narobiť nemalé problémy. Chodníky na starom cintoríne sú plné snehu a šmykľavého ľadu. Zisťovali sme, čo na to hovoria obyvatelia.

Ilustračný obrázok k článku Starý cintorín pod paľbou kritiky:  Kopy snehu, šmykľavý ľad na chodníkoch a aj pády!
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Zima sa nám ukázala v plnej kráse i sile. Nielen cesty čelili náporu snehovej prikrývky, z ktorej sa neskôr vytvorila šmykľavá poľadovica, aj časti nášho mesta mali značné problémy s výkyvmi počasia. Vybrali sme sa preto na starý cintorín na Krušovskej ulici, aby sme zistili ako si mesto so zabezpečením úpravy chodníkov poradilo a ako výsledok hodnotia obyvatelia Topoľčian.

Veď sami vidíte, hlavný chodník je výborne odhrabaný, no keď sa chcem dostať k manželovmu hrobu cez tie menšie chodníčky, mám čo robiť. Veď nenasnežilo včera, ani predvečerom, nechápem prečo to tu takto vyzerá,“ povedala nám vdova.

Šmykľavé chodníky medzi hrobmi netešili ani ďalšiu dôchodkyňu. Podľa nej má mesto prostriedky na to, aby cintorín vyzeral lepšie: „Je to hanba, kde sú verejnoprospešní pracovníci? Máme ich hádam málo?“ Ako pokračovala, pádu sa jej doteraz podarilo vyhnúť.

Nespokojnosť neskrývala ani pani Ivona na našej facebook stránke: „Nemôžete ani zapáliť sviečku, aby ste sa nezabili. Dnes sme pochovali kamaráta a na vlastne oči sme videli ako jeden pán spadol, pretože aj keď počasie bolo pekne pod vodou bol ľad. Takže cintorín nie je len hlavný chodník, ale aj chodníčky medzi hrobmi. Neakceptujem, že nie sú peniaze alebo ľudia. Všetkého ma toto mesto dosť, len sa treba zobudiť.“

S otázkami ohľadne stavu chodníkov na cintoríne a systému údržby sme oslovili primátora mesta Topoľčany Petra Baláža. Do vydania článku však neodpovedal.

Cintorín v Topoľčanoch
15
Galéria
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM