Správy

Stovky škôl získajú finančnú podporu: Topoľčianske školy uspeli s dvoma projektami

Stovky základných škôl na celom Slovensku získajú desiatky miliónov eur na zlepšenie vybavenia jazykových a odborných učební, knižníc a na podporu čitateľskej, matematickej a prírodovednej gramotnosti. Dočkali sa aj niektoré školy v Topoľčanoch.

Ilustračný obrázok k článku Stovky škôl získajú finančnú podporu: Topoľčianske školy uspeli s dvoma projektami
Zdroj: TASR

„V prvom kole eurofondovej výzvy z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) určenej pre ZŠ bolo predložených 645 projektov v hodnote 56,7 milióna eur, z toho bolo schválených 352 projektov v hodnote 33 miliónov eur, ktoré preplatí Európska únia (EÚ). Tým, že už boli vydané rozhodnutia, prichádzajú nám žiadosti o platbu a tie následne realizujeme,“ povedala Matečná.

Ako spresnila, celkovo bude podporených 131 knižníc, 256 IKT učební, 199 jazykových učební, 241 polytechnických učební a 357 prírodovedných učební. „Schválené peniaze poputujú do všetkých regiónov Slovenska,“ dodala s tým, že v histórii Slovenska ide o jednu z najväčších investícií do odborných učební ZŠ. „Spolu sme takto podporili 133 267 žiakov na ZŠ,“ spresnila. Agrorezort vyčlenil na vybavenie základných škôl celkovo 37,1 milióna eur.

Dobrou správou je, že medzi podporenými školami nájdeme aj ZŠ z Topoľčian. Dovedna sa o podporu uchádzali tri školy: ZŠ Hollého, Škultétyho a Gogoľova. Vo všetkých troch prípadoch bolo žiadateľom mesto Topoľčany.

Medzi schválené projekty sa napokon zaradí: Vybavenie jazykovej učebne na ZŠ Hollého ul. a Obnovenie vybavenia učební na základnej škole Škultétyho. Mesto neuspelo s jedným projektom. Konkrétne sa jedná o Obnovenie vybavenia učební na základnej škole s materskou školou Gogoľova ulica.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM