Rastislav Búgel Správy

Strategický park pre Jaguar: Začalo sa stavebné konanie

Okresný úrad (OÚ) v Nitre dnes zverejnil vyhlášku o oficiálnom začatí stavebného konania v súvislosti s výstavbou strategického parku. V jeho priestoroch majú vyrásť výrobné linky automobilky Jaguar.

Ilustračný obrázok k článku Strategický park pre Jaguar: Začalo sa stavebné konanie
Zdroj: TASR

Konanie sa začalo na základe žiadosti o vydanie stavebného povolenia, ktorú na OÚ doručila spoločnosť MH Invest 16. decembra. Ako sa vo vyhláške uvádza, povolenie sa má týkať prípravných prác, konkrétne výstavby dočasných inžinierskych sietí. „Stavba sa skladá z objektu rozvodu, trafostanice, prípojky a chráničky dátových rozvodov,“ píše sa v oznámení o začatí stavebného konania.

Podklady na Okresnom úrade

Stavebný úrad zároveň oznámil, že sú mu dobre známe pomery staveniska a žiadosť poskytuje dostatočný podklad pre posúdenie navrhovanej stavby. Preto upúšťa od miestneho zisťovania a od ústneho pojednávania. „Účastníci konania sa môžu k podkladom žiadosti o stavebné povolenie vyjadriť v lehote siedmich pracovných dní odo dňa doručenia tohto oznámenia. V rovnakej lehote sa vyjadria aj dotknuté orgány. Stavebný úrad zároveň upozorňuje účastníkov konania, že na námietky uplatnené po určenej lehote neprihliada. Do podkladov na vydanie rozhodnutia je možné nahliadnuť na Okresnom úrade Nitra, na odbore výstavby a bytovej politiky,“ informoval OÚ v Nitre.

Práce už začali

Práce na príprave strategického parku v nitrianskej mestskej časti Dražovce sa začali už pred niekoľkými mesiacmi. V septembri sa tu podľa Krajského pamiatkového úradu začal záchranný archeologický výskum. Podľa hovorcu Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Richarda Dírera sa približne v tom čase vykonával na budúcom stavenisku aj hydrogeologický prieskum. Počas októbra a novembra už boli na poliach medzi Dražovcami a obcou Lužianky štrkom spevnené a vyvalcované plochy. Podľa niektorých nitrianskych mestských poslancov tu bol už v priebehu minulého mesiaca stavebný ruch taký intenzívny, že sa naň obyvatelia Dražoviec sťažovali. „Šesť, ale niekedy aj sedem dní v týždni sa tam nedá normálne fungovať. Cez Dražovce jazdí obrovské množstvo techniky, je tam vysoká prašnosť a hluk. Obyvatelia už zvažujú spísanie petície,“ skonštatoval pred časom mestský poslanec Pavel Varga.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM