Tímea Kamenická Správy

Študentské dni nitrianskych univerzít sa blížia: Aj tento rok s hokejovým zápasom a množstvom podujatí

Obľúbená séria podujatí sa uskutoční aj tento rok. Študentské dni nitrianskych univerzít začínajú už o pár dní. Opäť prinesú zaujímavý program, určený nielen študentom.

Ilustračný obrázok k článku Študentské dni nitrianskych univerzít sa blížia: Aj tento rok s hokejovým zápasom a množstvom podujatí
Zdroj: TASR

Študentskými dňami mesto ožije 16. novembra a trvať budú do 27. novembra 2015. Ide o súbor spoločenských, kultúrnych a športových podujatí oboch nitrianskych univerzít, Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre (UKF) a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre (SPU).

Súčasťou študentských dní budú umelecké koncerty, workshopy, divadelné a filmové predstavenia, športové zápasy, bierfest, milkiáda, darovanie krvi, exhibičný hokejový zápas UKF a SPU, večerný beh Nitrou a mnohé ďalšie.

Podujatie začne 16. novembra o 16.00 v Obradnej sieni Mestského úradu v Nitre (MsÚ) sviečkovým pochodom, o ktorom sme vás nedávno informovali. Bodkou za dňami nitrianskych univerzít bude už tradičný Univerzitný imatrikulačný ples UKF, ktorý sa uskutoční 27. novembra o 19.00 v Agro­komplexe v Nitre.

Jedným z najočakávanejších podujatí je Exhibičný zápas Medzi UKF a SPU o Putovný pohár rektorov nitrianskych univerzít, ktorý sa odohrá 24. novembra o 19.00 na Zimnom štadióne v Nitre. Predchádzať mu už tradične bude hokejový pochod.

„Za zmienku určite stojí aj beseda s majstrom sveta v chôdzi na 50 km Matejom Tóthom, ktorý je absolventom našej univerzity, či Univerzitný imatrikulačný ples UKF v Nitre, ktorý bude vrcholovým podujatím študentských dní,“ uvádza na svojej stránke UKF.

Kompletný program Študentských dní nájdete po kliknutí SEM!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM