Katarína Jankeje Samospráva

Stummerova ulica prejde rekonštrukciou: Vieme, kedy sa potrebná oprava začne!

Situácia na Stummerovej ulici spôsobuje vrásky na čele mnohým vodičov. Topoľčanci sa však môžu tešiť, daná komunikácia sa totiž ešte v tomto roku zrekonštruuje.

Ilustračný obrázok k článku Stummerova ulica prejde rekonštrukciou: Vieme, kedy sa potrebná oprava začne!
Zdroj: Dnes24.sk

Zlý stav vozoviek je nekončiacim problémom každého mesta. V Topoľčanoch vodičov, ale i chodcov hnevá komunikácia na známej Stummerovej ulici. Podľa niektorých je prejazd daným úsekom nebezpečný.

Situácia trápi obyvateľov

Stav ciest na križovatkách, hlavne pri Jednote (Stummerova- M. Rázusa) a pri bývalej sporiteľni je úplne nevyhovujúci, ba až katastrofálny a nebezpečný pre všetkých účastníkov cestnej premávky. Je možné, že to nikto dlhodobo nevidí a nerieši?“ sťažuje sa obyvateľ v oficiálnych otázkach pre mesto Topoľčany. „Bude sa v krátkej dobe riešiť oprava týchto kritických križovatiek?

Cestu mesto nevlastní

Odpoveď ohľadne situácie na danej ulici poskytol Peter Barta, referent pre miestne komunikácie MsÚ v Topoľčanoch. Ako uviedol, cestu mesto nevlastní. „Komunikácia na Stummerovej ulici je štátna cesta vo vlastníctve Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK).“ Naozaj pozitívnou správou však je, že cesta sa v dohľadnej dobe dočká obnovy. Potešia sa teda chodci, vodiči, ale aj mamičky s kočíkmi.

„Podľa našich informácií od správcu tejto komunikácie (RSÚC), oprava je naplánovaná v časti od sídla firmy spoločnosti FKL Ludanice po križovatku s ulicou ČSA. Predpokladaný termín začatia pokládky nového asfaltového koberca je október – november 2015,“ objasnil Barta z Mestského úradu.

Čítajte aj:

Mestské kultúrne stredisko zverejnilo výsledok hospodárenia: TAKÚTO stratu dosiahlo

Nespisovné výrazy, ktoré v Topoľčanoch milujeme: Firhangy, fiok, vecheť a kopec iných!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM