Dávid Hrdý Šport

Štvrtá prehra v rade: Topoľčany doma podľahli Prievidzi

Topoľčianski hokejisti podávajú v tejto sezóne zatiaľ rozpačité výkony. V riadnom hracom čase vyhrali iba raz. Po prehre v Senici mohli zložiť reparát doma proti Prievidzi. Nezvládli však tretiu tretinu a pripísali si druhú domácu prehru.

Ilustračný obrázok k článku Štvrtá prehra v rade: Topoľčany doma podľahli Prievidzi
Foto: Slávka Kellová / Zdroj: TASR

Prvá tretina

Topoľčany sa snažili od úvodu dostať hostí pod tlak. No prvý krát preveril Hippíka svojou strelou Jánoš a o pár sekúnd opäť likvidoval domáci brankár nevýraznú strelu Prievidžanov. Potom zakontrovali aj domáci, no strelu z uhla Volentier v pohode chytil.

Topoľčanci sa trápili, najmä v rozohrávke. Veľmi ťažko sa dostávali cez obranu hostí, v krátkom slede na začiatku 4. minúty sa dostali už do druhého zakázaného uvoľnenia. Zápas sa v týchto fázach hral prakticky iba v strednom pásme, oba tímy sa snažili nedostať prvý gól.

Prievidza bola aktívnejšia, viac strieľala, ale boli to prevažne propagačné pokusy hostí. Domáci hrali v kŕči a kopili chyby. Nedarilo sa im pri rozohrávke, navyše Gál po chybe ponúkol vyloženú šancu hosťujúcemu hráčovi, no ten nedal. Potom sa na bránku rútil po prečíslení hostí Gráčik. Drahovský skúsil pozornosť Volentiera strelou zo stredného pásma.

Príležitosť vsietiť úvodný gól sa naskytla Topoľčancom v 16. minúte. Po vylúčení Kolníka a následne aj Jaška mali početnú výhodu o dvoch hráčov. V presilovke mal najväčšiu šancu Kutňanský, ktorý trafil tyč. Presilovku domáci nevyužili a ku koncu tretiny putoval na trestnú ľavicu pre zmenu Behan.Prievidžania však nevedia preniknúť domácim obranným valom a nevytvárajú si šance. Topoľčany sa ubránili, tretia tretina skončila 0:0.

Druhá tretina

Prvú šancu v druhej tretine si vypracoval skúsený Jánoš. Po prihrávke spoza brány sa ocitol sám pred Hippíkom, ale svoju šancu nepretavil na gól. Potom hostia dostali domácich pod tlak, ktorý vyústil inkasovaným gólom. Jeho autorom bol Jánoš. Po prihrávke od Celara zakončil peknou strelou backhandom ponad Hippíkovu lapačku – 0:1.

Topoľčany hrali o pá minút opäť presilovú hru. Nasťahovali sa do obranného pásma hostí, no vážejšiu šancu si nevypracovali. V 29. minúte sa sa peknou individuálnou akciou zaskvel Gráčik – opäť bez gólu. Domácich potom v 31 minúte schladil Raček.Strelou spomedzi kruhov sa od žŕdky puk odrazil od zasahujúceho Hippíka – 0:2.

Topoľčany v týchto fázach nepredvádzali dobrý hokej. Mali problémy s rozohrávkou a pôsobili odovzdane. Nevypracovali si väčší tlak ani gólovú príležitosť. No potom v 34. minúte znenazdajky znížil Gráčik. Z ľavej strane mu krásne nahral Káčer – 1:2.

Hostia sa ešte nestihli spamätať z prvého gólu a už inkasovali opäť. V 35. minúte spoza bránky prekonal Volentiera Barčák – 2:2. Prebudenie domácich vyburcovalo aj tribúny, ktoré ožili.

Tretia tretina

Po výbornej druhej tretine, nezačali Topoľčanci tú tretiu práve nejlepšie. Už v 30. sekunde dostáva puk pred bránku Bednárik a Prievidzu opäť do vedie – 2:3. V 43. minúte si domáci opäť zahrali presilovku. Ani tú však nevyužili. Jediným vzrušením bola Guričanova strela od modrej.

Domáci sa potom dostali do hernej apatie a Prievidza ich začala tlačiť. Nebyť brankára Hippíka zápas mohol byť rozhodnutý už v úvodnej desaťminútovke tretej tretiny. Tlak Prievidze zúročil v 49. minúte mu Ráček. Jánoš po peknej individuálnej akcii mu krásne zadovkou prihral a bolo to opäť o dva góly – 2:4.

Domáci boli naďalej bezzubí a Prievidžania si udržovali svoj náskok. Dve minúty pred koncom odvolal tréner Brusil brankára, no táto snaha viedla iba k piatemu gólu Prievidze. Tentokrát si garde vymenili Ráček s Jánošom. Druhý menovaný pečatil víťazstvo Prievidze v 60. minúte na konečných 2:5.

HC Topoľčany - MšHK Prievidza
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM