Katarína Jankeje Samospráva

Sumár zo zasadnutia poslancov v Topoľčanoch: TOP témy z mestského úradu!

Nestihli ste sledovať všetky témy, ktoré sme vám priniesli z ustanovujúceho zasadnutia? Máme riešenie, pripravili sme pre vás sumár tých najdôležitejších tém a momentov z rokovania topoľčianskych poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Sumár zo zasadnutia poslancov v Topoľčanoch: TOP témy z mestského úradu!
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Na ustanovujúcom zasadnutí sa prvýkrát zišli novozvolení poslanci. Primátor, ako aj členovia zastupiteľstva slávnostne zložili svoje sľuby. Medzi poslancov, ktorí vo svojej funkcii pokračujú, sa zaradili aj nové tváre. Fotografie a videá nájdete v článku: Máme nové zastupiteľstvo: TAKTO poslanci a primátor zložili sľuby!

Topoľčianski poslanci schválili tiež výšku platu primátora Petra Baláža na rok 2015. Výška sa odvíja od priemernej mzdy zamestnanca národného hospodárstva. Suma je oproti minulému roku vyššia o 327 eur, konkrétne číslo si prečítate v našom článku: Plat primátora odklepnutý: TOTO je mzda Petra Baláža na rok 2015!

Jedným z dôležitých bodov bolo zriadenie mestskej rady. Orgán mesta mal v minulom volebnom období šesť členov z radov topoľčianskych poslancov. O zložení mestskej rady rozhodujú samotní členovia zastupiteľstva tajným hlasovaním. Tentokrát sa však diskusia poriadne predĺžila. No bez výsledku. Videá s výmenou názorov medzi poslancami si pozriete v článku: Návrh členov mestskej rady zmietnutý zo stola: Prečo sa nerozhodlo?

Na zasadaní nového zloženia mestského zastupiteľstva sme sa okrem iného dozvedeli aj mená predsedov jednotlivých komisií. Tých máme v našom meste osem. Mená predsedov sa dozviete v článku: Funkcie predsedov už majú odklepnuté: Osem mien, ktoré budú v Topoľčanoch šéfovať komisiám

Topoľčianske zastupiteľstvo schválilo nových členov šiestich mestských výborov, ktorí sú z radov poslancov, ale aj z radov obyvateľov Topoľčian. Počet výborov, ako aj ich rozdelenie na časti sa nezmenilo. Viac nájdete v našom článku: Mestské výbory po novom: TOTO sú členovia z radov poslancov a občanov mesta!

Jedným z bodov bolo aj informovanie primátora mesta Petra Baláža o poverení poslanca zastupiteľstva jeho zastupovaním. Málokoho prekvapilo, že tak ako minulé volebné obdobie aj to nasledujúce zostane vo funkcii ten istý člen zastupiteľstva. Jeho meno si prečítate v našom článku: Kto bude novým viceprimátorom: TENTO človek bude zastupovať Petra Baláža!

Topoľčianski poslanci na svojom rokovaní určili účinkujúcich pri vykonávaní občianskych obradov, teda občianskych sobášov a občianskych pohrebov. Ich mená sa dozviete v článku: Občianske sobáše v Topoľčanoch: TÍTO poslanci budú vykonávať obrady

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM