Katarína Jankeje Kultúra

Superstáristi, Vivaldi, folklór či divadlo: TOTO všetko priniesli Topoľčianske hody

Máme za sebou jubilejné 20. výročie hodových slávností v našom meste. I napriek mnohým sťažnostiam o jednostrannosti pripraveného programu sa tento ročník žánrovo zadaril.

Ilustračný obrázok k článku Superstáristi, Vivaldi, folklór či divadlo: TOTO všetko priniesli  Topoľčianske hody
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

V poradí dvadsiate Topoľčianske hody so svojím programom spríjemňovali a zabávali tento víkend návštevníkom mesta. Bohužiaľ už v piatok si zlé počasie vybralo svoju daň, v dôsledku dažďa sa plánovaný program posúval a prerušoval. To sa samozrejme odrazilo i na počte ľudí, námestie bolo v piatok podvečer takmer ľudoprázdne.

Foklór i Vivaldi

Našťastie sa počasie stihlo umúdriť a sobotu sa hodový program rozbehol na plné obrátky. Veľkým pútačom bolo folklórne vystúpenie mladého trenčianskeho súboru Družba. Talentovaní folkloristi so svojim tancom a skvelým spevom potešili staršiu, ale i mladšiu vekovú generáciu. Program sa nesústreďoval tradične iba na námestí. Tí, ktorí obľubujú klasickú hudbu si určite prišli na svoje na nádvorí Radnice, kde sa konal koncert barokového súboru CORDE ARMONICHE. Vivaldi a jeho Štyri ročné obdobia v ich podaní naozaj priniesol veľký hudobný zážitok.

Tanečník priniesol čelo, salsu i Puskailera

Asi najprekvapujúcejšou časťou programu je sobotný večer, ktorý už pár rokov patrí známemu tanečníkovi Erikom Ňarjašovi a jeho hosťom. „S pánom primátorom máme takú dohodu, pri výbere hostí mám voľnú ruku, i pre neho je výsledný zoznam hostí prekvapením. Skoro vždy ide o mojich kamarátov, známych, ktorí sú talentovaní a šikovní,“ prezrádza Ňarjaš.

Vďaka „Let´s Dance“ tanečníkovi diváci mohli vidieť žánrovo bohatý večer. Nechýbali mladé skupiny a speváčky ako Monika Adamovič a band či Lina Mayer. Pestrosť potvrdila i Magda Izakovičová, študentka múzických umení, jej cover známej speváčky Adele na elektrickom čele bol ozajstný zážitok. Hlavne mužských návštevníkov zase nadchla skupina The Flame, štvorica tanečníčok rozvírila mesto vo vlnách salsy a brazílskej hudby. Finále programu patrilo snáď najznámejšej tvári a úsmevu, „superstáristovi“ Thomasovi Puskailerovi.

I nedeľné poobedie bolo naplnené programom. Na Margarétke sa deti mohli povoziť na koči s koňmi či pozrieť si čarovné divadelné predstavenie Červená čiapočka. Na námestí sa zase rozbehol hlavný hodový program, mnoho ľudí si prišlo vychutnať najmä Vaša Patejdla a jeho skupinu, ktorý zaspieval aj mnohé klasiky od Elánu. Večerný program zakončila známa a obľúbená topoľčianska formácia FISHING STRIP.

Stánky iba v centre

Problém, ktorý si všimne snáď každý. Stále menšie a menšie množstvo stánkov v rámci hodov. Predieranie sa pomedzi dav nakupujúcich v tradičných stánkoch je tak bohužiaľ minulosťou. Snáď na budúci ročník hodových slávností budeme svedkami nielen dobrého a žánrovo pestrého programu, ale aj návratu stánkov s tradičným jarmočným predajom.

Pozrite si bohatú galériu aj s videami!

Hody 2014
3
Galéria
Hody 2014
20
Galéria
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM