Dávid Hrdý Správy

Sviatky pokoja v Topoľčanoch: Vianočný program štartuje už tento týždeň!

Už o pár dní začneme aj v Topoľčanoch nasávať atmosféru vianočných sviatkov. V prvý adventný týždeň zapálime prvú zo štyroch sviečok. K sviatočnej nálade prispela aj topoľčianska samospráva, ktorá si aj tento rok pre nás pripravia veľa zaujímavých podujatí. Program sa začína už tento týždeň.

Centrum mesta už tento štvrtok ovládne vianočná atmosféra. Na nádvorí radnice odštartuje tohtoročný kultúrny program zdobenie adventného venca. Pokračovať bude ďalšími kultúrnymi podujatiami. Prvý decembrový týždeň sa v Spoločenskom dome uskutoční Vianočný detský tanečný festival a už na druhý deň bude na Námestí M.R. Štefánika symbolizovať drevený Betlehem prichádzajúceho ducha Vianoc.

Pozadu nezostala ani Galéria mesta Topoľčany kde bude o kultúru postarané aj tento rok. Tak napríklad 16. až 18. decembra tam budú prebiehať ukážky vianočných ľudových tradícií.Naladiť sa na vianočnú strunu budeme môcť aj v Tríbečskej knižnici či Dome kultúry, kde si na svoje prídu seniori.

K Vianociam v Topoľčanoch patria už niekoľko rokov aj trhy. Tradične sa na Námestí M.R. Štefánika budeme môcť stretnúť pri poháriku punču alebo vareného vína. Trhy sa začínajú 5. decembra a nájdeme na nich od tradičného vianočného sortimentu cez výrobky ľudových remeselníkov až po občerstvenie v podobe rôznych gurmánskych špecialít. Topoľčianske vianočné trhy spestrí folklórny súbor Žochárik, ktorý nám k povznesenej nálade bude koledovať. Tradične sa z balkóna radnice budú ozývať tóny fanfár.

Koniec decembra bude patriť ako inak silvestrovským oslavám. Okrem typického ohňostroja, ktorý bude aj tento rok na letnom kúpalisku, opäť ožije aj centrum Topoľčian pravou silvestrovskou eufóriou. Na Námestí M.R. Štefánika sa nám o ňu postarajú viaceré koncerty a vystúpenia.

Vianoce sa za dvermi a zdá sa, že nudiť by sme sa v Topoľčanoch nemali. Kultúry si počas decembra užijeme viac, než dosť. ** No i na Nový rok si pripravilo mesto Topoľčany ďalší program. **A to pre našich najmenších. Novoročný detský filmový festival bude trvať od 2. do 5. Januára 2014. Kompletný prehľad kultúrnych podujatí prichádzajúcich vianočných sviatkov sme pre vás pripravili v tejto správe:

KOMPLETNÝ PREHĽAD: Čo všetko nás čaká tento rok na Vianoce v Topoľčanoch?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM