Rôzne

Svoj nápad môžete premeniť na realitu: Topoľčany spúšťajú participatívny rozpočet

Máte skvelý nápad, ktorý by mohol zlepšiť kvalitu života v našom meste? Prihláste ho do participatívneho rozpočtu a môže sa premeniť na skutočnosť.

Ilustračný obrázok k článku Svoj nápad môžete premeniť na realitu: Topoľčany spúšťajú participatívny rozpočet
Zdroj: Mesto Topoľčany

„Aj tento rok môžete získať prostriedky na svoj vysnívaný projekt v Topoľčanoch z participatívneho rozpočtu. Stačí vyplniť jednoduchý formulár a váš sen sa môže stať skutočnosťou," informuje mesto Topoľčany.

40-tisíc eur

V minulosti sa vďaka nemu vybudoval pumptrack v Parku športovcov, karateklub získal nové športové vybavenie a na sídlisku Východ mohla vzniknúť komunitná záhrada.

„Z participatív­neho rozpočtu rozdelí tento rok mesto Topoľčany 40 000 €, za ktoré budú hlasovať občania mesta Topoľčany. Prihlásiť sa môže akákoľvek fyzická osoba, občianske združenie alebo nezisková organizácia, pokiaľ je projekt realizovaný na území mesta Topoľčany a je určený pre obyvateľov mesta," informuje radnica.

Prečítajte si tiež

Ako to bude prebiehať?

Podať projekt môžete počas júna a júla. Ich posúdenie prebehne v auguste, nasledovať bude verejná prezentácia a počas septembra a októbra verejné hlasovanie.

Realizácia projektov bude prebiehať počas roku 2023. Bližšie informácie o participatívnom rozpočte nájdete po kliknutí na TENTO odkaz.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

🙌SPÚŠŤAME PARTICIPATÍVNY ROZPOČET 2022🙌 ✅ Poriadna lezecká stena? ✅ Venčovisko pre psíky? ✅ Podujatie s obľúbenou...

Posted by Mesto Topoľčany on Friday, June 3, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM