Katarína Jankeje Samospráva

TAKTO zakročilo mesto: Perla Juhu skončila na súde, prvé pojednávanie v máji!

Spor mesta a majiteľa známeho bufetu bude pokračovať na súde. Mesto podalo žalobu po tom, čo majiteľ bufetu objekt z pozemkov neodstránil.

Ilustračný obrázok k článku TAKTO zakročilo mesto: Perla Juhu skončila na súde, prvé pojednávanie v máji!
Zdroj: Dnes24.sk

Majiteľ známej Perly Juhu čelí žalobe v dôsledku toho, že aj naďalej neoprávnene využíva pozemok mesta. Ako nás informoval primátor Topoľčian Peter Baláž, prvé pojednávanie sa uskutoční za necelý mesiac. „Z platnej právnej úpravy skončenia nájmu vyplýva, že ak nájomca užíva predmet nájmu aj po skončení nájmu a prenajímateľ proti tomu nepodá návrh na vypratanie nehnuteľnosti do 30 dní od skončenia nájmu, obnovuje sa nájomná zmluva za rovnakých podmienok, za akých bola dojednaná pôvodne." Vzhľadom na uvedenú právnu úpravu a za účelom ochrany vlastníckeho práva podalo mesto 21. januára na tunajšom súde žalobu o odstránenie bufetu Perla Juhu.

„Termín prvého pojednávania bol súdom stanovený na 15. máj 2015,“ uviedol pre náš portál Baláž.

Spor od minulého roka

Situácia ohľadne odstránenia bufetu sa rieši už od minulého roka, kedy prevádzkovateľovi končila zmluva. „Mestské zastupiteľstvo v júni 2014 prerokovalo žiadosť prevádzkovateľa pohostinstva Perla Juhu – Daniela Čimboru o predĺženie nájmu častí pozemkov vo vlastníctve mesta Topoľčany, na ktorých je uvedená prevádzka umiestnená,“ vysvetlil primátor.

Podnikateľ nerešpektoval zmluvu

Majiteľ požadoval uzatvorenie nájomných zmlúv na obdobie 6 mesiacov, teda do konca roka 2014. „Mestské zastupiteľstvo vyšlo žiadosti v ústrety s predpokladom, že uvedené obdobie nájomca využije na odstránenie prevádzky, resp. že si prevádzkovateľ nájde inú možnosť pokračovania v podnikateľskej činnosti.“ Ten však do dnešného dňa pohostinstvo z pozemkov vo vlastníctve mesta neodstránil, čím podľa slov primátora nerešpektoval platnú nájomnú zmluvu ani dodatočné povolenie stavby stavebného úradu.

Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva podnikateľ predstúpil s ďalšou žiadosťou o ponechanie bufetu, ktorá mu nebola ani po druhýkrát schválená. Video z rokovania poslancov nájdete v našom článku: O osude Perly Juhu je rozhodnuté: Pozrite si VIDEO z diskusie poslancov! O všetkom tak bude musieť rozhodnúť súd.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM