Katarína Jankeje Šport

Terezu chuť po vypadnutí z domáceho turnaja neprešla: Na Australian Open sa nevie dočkať

Talentovaná Topoľčianka už čoskoro odcestuje do Austrálie. Úlohu bude mať poriadne náročnú, ide totiž obhajovať minuloročný juniorský titul.

Ilustračný obrázok k článku Terezu chuť po vypadnutí z domáceho turnaja neprešla: Na Australian Open sa nevie dočkať
Zdroj: TASR

Topoľčianska tenistka Tereza Mihalíková neuspela v 1. kole dvojhry na turnaji ITF Slovak Indoor v Bratislave. Juniorská šampiónka z Australian Open prehrala s najvyššie nasadenou Ukrajinkou Angelinou Kalininovou 4:6, 0:6. Na podujatí s dotáciou 25.000 USD skončila žiaľ aj vo štvorhre.

Náročný súper

Mihalíková odohrala v prvom sete proti Kalininovej, ktorá je vo svetovom rebríčku WTA o 400 miest vyššie, vyrovnanú partiu. V rozhodujúcich momentoch sa však prejavili väčšie skúsenosti Ukrajinky. O osude setu rozhodol brejk za stavu 3:3. V druhom dejstve lepšie returnujúca Kalininová odskočila Mihalíkovej na 4:0 a napokon jej uštedrila „kanára“.

Teší sa do Melbourne

Talentovanú Slovenku mrzelo, že v druhom sete neuhrala aspoň gem. "Škoda toho kanára. Boli tam tri gemy, v ktorých sme sa ťahali cez zhody a pokojne som mohla minimálne jeden z nich vyhrať. Mrzí ma, že som tu neuhrala viac, ale ide sa ďalej. Pred zápasom tam bola trochu nervozita, predsa som len som hrala pred domácim publikom. Ešte ma v tomto roku čakajú dva turnaje.

„Sezónu hodnotím ako dobrú. Už sa teším na kvalifikáciu Australian Open v Melbourne, kde budem štartovať s voľnou kartou,“ povedala zverenka trénera Jána Studeniča.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM