Peter Klimant Správy

Termín primátorských volieb je už známy: V TENTO deň si zvolíme novú hlavu Zlatých Moraviec

A je to vonku. Už poznáme presný dátum, kedy si zvolíme novú hlavu Zlatých Moraviec. V tento deň sa budú konať primátorské voľby...

Ilustračný obrázok k článku Termín primátorských volieb je už známy: V TENTO deň si zvolíme novú hlavu Zlatých Moraviec
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V apríli budúceho roka si obyvatelia Zlatých Moraviec zvolia nového primátora. Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini vyhlásil nové voľby do orgánov samosprávy obcí a určil deň ich konania na sobotu 9. apríla 2016, informovala právnička Mestského úradu v Zlatých Moravciach Katarína Páleníková.

Nové voľby sa v našom meste budú konať po tom, čo v októbri Serafína Ostrihoňová prišla o post primátorky a to po tom, čo ju Krajský súd v Nitre odsúdil na dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na dva roky. Od 14. októbra prevzala právomoci primátorky jej zástupkyňa a mestská poslankyňa Marta Balážová, ktorá bude plniť úlohy primátora až do zloženia sľubu novozvoleného primátora.

Nové voľby do orgánov samosprávy obcí sa uskutočnia v 11 mestách a obciach v štyroch samosprávnych krajoch. Občania v nich budú voliť štyroch starostov a jedného primátora a tiež siedmich poslancov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM