Katarína Jankeje Správy

TOP 5 tém týždňa: Plány mesta na výstavbu desiatok bytov či boj Chlebian o titul najkrajšej obce

Uplynulý týždeň bol v našom meste na udalosti bohatý. My sme vybrali 5 najklikanejších článkov týždňa. Aha, čo v našom meste najviac zarezonovalo.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Plány mesta na výstavbu desiatok bytov či boj Chlebian o titul najkrajšej obce
Zdroj: Dnes24.sk

Horné Chlebany v boji o titul najkrajšej obce

Malá dedinka v topoľčianskom okrese bojuje v známej súťaži portálu Slovak Region o najkrajšiu obec Slovenska. Doterajšie hlasy Horné Chlebany vyniesli dokonca až na 7. miesto. Súťažiť a podporiť obec sa dá až do konca októbra.

Čítajte tu: Súťaž o najkrajšiu obec Slovenska končí v októbri: Dedinka pri Topoľčanoch je v TOP 10!

Údajná petícia za vylúčenie moslimskej žiačky

Topoľčanmi sa v posledných dňoch rozširovali informácie o údajnej petícií, ktorú mali spisovať niektorí rodičia prváčikov navštevujúcich Základnú školu Tríbečská v Topoľčanoch. Cieľom malo byť vylúčenie malého dievčatka – prváčky, ktorá je moslimka a pochádza z moslimskej rodiny dlhodobo žijúcej v Topoľčanoch. Zisťovali sme preto stanovisko školy i dotknutej rodiny.

Čítajte tu: Údajná petícia za vylúčenie moslimského dievčatka z topoľčianskej školy: Čo na to vedenie či verejnosť?

Prírodné zaujímavosti z obcí pri Topoľčanoch

Náš región sa môže pochváliť viacerými prírodnými úkazmi. Vzácne sekvoje, jaskyne či unikátne zvyšky lužných lesov. Mnoho z nás však o nich nevie, vybrali sme preto tieto najzaujímavejšie prírodné úkazy z obcí pri Topoľčanoch.

Čítajte tu: Keď príroda prekvapuje: Prírodné zaujímavosti z obcí pri Topoľčanoch, o ktorých vie málokto

Mesto chce vybudovať viac ako 130 bytov

Na poslednom riadnom zasadnutí topoľčianskych poslancov odznela čerstvá informácia, ktorá poteší mnohých. Mesto má v pláne pomerne veľký investičný zámer. Lokalitu ihriska a okolia pri bývalej základnej škole na Gagarinovej ulici chce premeniť na bytový komplex. Podľa vyjadrení primátora, mesto uvažuje nad vybudovaním viac ako 130 bytov.

Čítajte tu: Čo s ihriskom pri bývalej škole na Gagarinovej? Mesto chce v lokalite vybudovať desiatky bytov!

Rozhovor s kúzelníkom Dušanom z Topoľčian

Dušan Cápa z Topoľčian opäť pobavil svojimi trikmi celé Slovensko v rámci talentovej šou. My sme sa s ním porozprávali nielen o nápade pre svoje nedávne televízne vystúpenie, ale aj o tom, čo ho ku kúzleniu viedlo a čo ho na trikoch baví najviac.

Čítajte tu: Topoľčiansky iluzionista Dušan, ktorý rozosmial Slovensko: Kúzelník musí byť aj dobrý zabávač

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM