Katarína Jankeje Rôzne

Topoľčanci pomohli chorej Táničke z Jacoviec (12): Na rehabilitáciu sa vyzbieralo takmer 2 000 eur!

Obyvatelia nášho mesta opäť ukázali, že majú veľké srdce. Práve vďaka ich príspevkom v rámci predstavenia ochotníkov z Tesár sa podarilo chorému dievčatku vyzbierať skoro 2-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčanci pomohli chorej Táničke z Jacoviec (12): Na rehabilitáciu sa vyzbieralo takmer 2 000 eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Ochotníci z Tesár zavítali nedávno konečne aj do Topoľčian. V priestoroch Domu kultúry oživili známu komédiu Otta Zelenku – Košieľka. S hrou už od začiatku roka zožali veľký úspech po celom okrese, rozhovor s Máriou Bagovou z ochotníckeho krúžku si prečítate v našom článku: Ochotníci z Tesár nadčasovou komédiou rozosmievajú celý okres!

Výťažok pre Táničku z Jacoviec

Predstavenie v Topoľčanoch však bolo špeciálne. Výťažok z akcie bol určený 12-ročnej Táničke z Jacoviec na nevyhnutnú rehabilitáciu. Ako polosirota to nemá v živote vôbec ľahké. Okrem viacerých diagnóz ju nedávno postihla vážna choroba – zápal miechy. Tánička tak zo dňa na deň ochrnula od pása dole. Po liečbe v bratislavskej nemocnici bude dievčatko potrebovať niekoľkotýždňový pobyt v rehabilitačnom centre, na čo však rodina peniaze nemá.

Prispel i topoľčiansky dekan a farnosť

Do deja plného lásky a humoru návštevníkov Domu kultúry uviedol harmonikár Marian Bago, ktorý zahral pútavú zmes francúzskych melódií. Predstavenie ochotníkov moderovala známa tvár našich obrazoviek – Lucia Hablovičová. „Počas predstavenia prišiel aj topoľčiansky pán dekan, ktorý doniesol pre Táničku tisíc eur, z ktorých 700 bol výťažok z muzikálu Sedem bolestí a 300 doložil samotný pán dekan,“ prezradila nám Mária Bagová z Divadla Tesáre.

Odovzdalo sa takmer 2 000 eur

Z predaja lístkov sa vyzbieralo 838 eur, ktoré boli odovzdané Táničkinej mame u nich doma v Jacovciach. Okrem dekana na liečbu prispeli aj iní darcovi, ktorí síce neprišli na predstavenie, ale aj napriek tomu im osud malej bojovníčky nebol ľahostajný a chceli aspoň takto prispieť na liečbu. „Možno povedať, že sobotňajší večer sa niesol v duchu lásky nielen podľa napísaného scenára, ale aj vďaka dobrým ľuďom, ktorých je okolo nás naozaj veľa,“ dodala ochotníčka.

Čítajte tiež:

Výnimočný jazzový festival opäť prichádza: Poznáme dátum a mená hudobníkov!

Naozaj netradičné spojenie: Katka Knechtová sa dala dokopy s Diablami!

Foto: Divadlo Tesáre

Predstavenie na pomoc chorej Táničke
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM