Rôzne

Topoľčanci, rozumiete vôbec týmto hláškam? 15 slangových výrazov mladých v našom meste

Hlášky, ktorým nemusíme rozumieť všetci tak ako mladí v našom meste. Vybrali sme 15 výrazov, ktoré väčšinou tínedžeri v Topoľčanoch používajú. Schválne si pozrite, koľkým by ste porozumeli vy.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčanci, rozumiete vôbec týmto hláškam? 15 slangových výrazov mladých v našom meste
Zdroj: Dnes24.sk

Tak ako každá iná mládež na Slovensku, ani tá u nás nepoužíva denne iba výlučne spisovné slová. Nezriedka siaha po síce nespisovných, ale takých, ktoré u rovesníkov takpovediac letia. Človek tak aj pri styku s tínedžermi nášho mesta môže napokon zistiť, že nie všetkému, čo vyjde z ich úst aj rozumie.

Ale však ruku na srdce, predošlé generácie na tom tiež neboli často inak. A mali svoje obľúbené rovesnícke výrazy. Časy sa však menia a obľúbené slová tiež, preto bolo zaujímavé sa pozrieť na to, aké slovíčka letia medzi našimi súčasnými tínedžermi.

V nemálo prípadoch sú takéto nimi používané výrazy prebrané z anglického jazyka. No naši tínedžeri siahajú aj po iných slovách. Zisťovali sme priamo medzi nimi, aké takéto výrazy zvyknú v našom meste používať. Mladí nám zároveň aj ochotne prezradili, čo vlastne tieto slová znamenajú. Schválne si pozrite tento zoznam, koľkým výrazom by ste správne porozumeli vy a to bez toho, že by ste následne videli vysvetlivky:

Slangový výraz Význam
Bro Kamoš
Chillovať Oddychovať, nič nerobiť
Páčik Palec hore
Lupene Vstupenky
Éčka Eurá
Seflie, selfíčko Autoportrét
Doučko Doučovanie
Tripovať Ísť na výlet
Komp/Kompik Počítač
Hejter Závistlivý, nenávistný človek
Zadarika Zdarma
Čaja Atraktívne dievča
Rozbiť sa/ byť rozbitý Byť zničený, unavený
Keš/ love/ lowe Peniaze
Thug Life Život je drsný

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM