Dávid Hrdý Šport

Topoľčany Kings si pripísali svoju prvú prehru: Prehrali s Budapešťou Hurricanes

Štadión Vojtecha Schotterta bol dejiskom ďalšieho zápasu topoľčianskych amerických futbalistov. V ďalšom kole stredoeurópskej ligy CEI 2013 privítali hostí z Budapešti.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčany Kings si pripísali svoju prvú prehru: Prehrali s Budapešťou Hurricanes
Zdroj: Dnes24.sk

Rozhodol prvý polčas

Zápas mal podobu dvoch rozdielnych častí. Prvý polčas bol viac menej v réžií hostí, ktorí si vytvorili vysoký náskok. Topoľčanci sa aj napriek nepriaznivému skóre nevzdávali a snažili sa skorigovať výsledok. Nakoniec však svojim súperom podľahli 40:31 a pripísali si tak svoju prvú prehru v rámci stredoeurópskej ligy CEI 2013. Celkovo majú na konte zatiaľ dve výhry a jednu prehru. „Príbeh dvoch polčasov. V prvom polčase naša ofenzíva hrala takmer identicky ako v predchádzajúcom stretnutí s Hurricanes: z dvoch dobrých drajvov (pozn. redakcie: súvislý útok) skórovala 13 bodov ale v ostatných „drajvoch“ sme obišli bez bodov. Čo sa ofenzívy týka, tak prvý polčas sa zlomil na neúspešnej konverzii „fake punt-u“ (pozn. redakcie: simulovaný odkop s cieľom oklamať súpera ). Prvý polčas bol viac o našej bezradnej defenzíve, ktorá v minulom zápase s prehľadom pokrývala súperových „recieverov“ (pozn. redakcie: krídla), ale v tomto zápase to bolo podstatne horšie. Ak k tomu pripojíme veľmi slabý „tackling“ (pozn. redakcie: zloženie súpera k zemi) dostaneme sa k číslu 35 inkasovaných bodov za polčas“, povedal o zápase tréner Phillip Hilderbrand.

Druhý polčas

Druhý polčas bol však zo strany Kings lepším. Domáci zabrali v defenzíve aj v ofenzíve. „Druhý polčas bol o niečom inom. Som veľmi hrdý na chalanov, nesklonili hlavy a snažili sa s výsledkom niečo urobiť. Defenzíva ukázala svoj potenciál a prinútila súpera k „3&out“. Ofenzíva sa začala posúvať po zemi. Bohužiaľ, keď ste v situácii 35–13 nemôžete nič robiť pomaly, predovšetkým, keď stále beháte a takisto keď nesplníte všetko čo treba. Takisto z mojej strany išli niektoré zlé rozhodnutia. Keď sa na to pozriem spätne, tak stále bola šanca zápas vyhrať“, dodal Hilderbrand. Aj keď prehra mrzí, Topoľčanci sa ukázali ako silný, konzistentný tím. "Druhý polčas aj napriek prehre ukázal, že sme veľmi silný tím a nepoddali sme sa nepriaznivému skóre. Tento zápas odhalil naše slabé stránky, ktoré sa doteraz „skrývali“ a možno trošku prehliadali, kedže sme boli neporazení víťazi, to už viac nie je pravdou. Máme pol sezóny za sebou ale veľmi veľa práce pred sebou“, dodal na záver kapitán tímu Boris Bútora. Ďalší zápas odohrajú Kings doma proti Budapešťi Rebels.

Topoľčany Kings - Budapešť Hurricanes 26.5.2013
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM