Katarína Jankeje Správy Správy

Topoľčany majú konečne nový web so zmeneným dizajnom: Koľko mesto zacvakalo?

Naše mesto sa konečne môže pochváliť novými stránkami. Tie by mali pomôcť k väčšej prehľadnosti a transparentnosti. Čo na nový dizajn hovoríte?

Ilustračný obrázok k článku Topoľčany majú konečne nový web so zmeneným dizajnom: Koľko mesto zacvakalo?
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia Topoľčian sa dočkali, od piatku 4. decembra návštevníkov oficiálnych stránok mesta privíta nový grafický dizajn, ale aj zmeny v členení. Radnica však upozorňuje, že plná funkčnosť webu je však otázkou dní. „Momentálne prebieha aktualizácia webového sídla mesta Topoľčany, pracujeme na novej, lepšej stránke nášho mesta.Prosíme o strpenie, stránka môže v najbližších dňoch fungovať v obmedzenom režime.“

Práce trvali niekoľko mesiacov

Práce na novej verzii začali ešte v prvom štvrťroku, dôvodom boli hromadiace sa podnety od občanov a skutočnosť, že aktuálny web má už svoje roky a užívateľom prestal vyhovovať.

„Zmenu dizajnu a vizualizácie web stránok mesta Topoľčany vykonávala spoločnosť WEBY GROUP zo Zvolena. Cena za zmenu dizajnu a grafiky web stránky mesta bola uvedenou spoločnosťou realizovaná v celkovej hodnote 822,00 eur, čo predstavuje 164,4 eur za každú podstránku,“ informoval nás Vladimír Grežo, projektový manažér.

Zamestnanci zvyknutí na systém

Ako ďalej uviedol, spoločnosť bola okrem iného vybratá, z dôvodu spracovania pôvodnej web stránky, čo umožnilo ponechanie pôvodného CMS systému, v ktorom sú zamestnanci mesta zvyknutí pracovať. Realizácia prostredníctvom uvedenej firmy tiež umožnila vykonať upgrade stránky prostredníctvom grafických zmien a nového rozloženia webu bez nutnosti zakupovania nového Backend systému a nutnosti vykonávania a financovania školení zamestnancov pre prácu v novom CMS systéme. „Významným kritériom bola tiež bezproblémová spolupráca s uvedenou spoločnosťou za uplynulých viac ako 10 rokov,“ dodal projektový manažér.

Pomôže k potrebnej transparentnosti

Na vynovených stránkach si budeme musieť zvyknúť na zmenené členenie na subdomény. Prvou je Samospráva, v nej nájdete informácie o program primátora, mestskej polícií či zastupiteľstve. Občanov rozhodne poteší sekcie Ako vybaviť, ktorá je členená na dane, školstvo, stavebný úrad a podobne.

V hornej časti novej stránky nájdete aj subdoménu Návštevník a voľný čas a i Transparentné mesto zameranú na poskytovanie informácií o verejnom obstarávaní, všeobecne záväzných nariadeniach a podobne. Nový web by teda mal pomôcť aj k potrebnej transparentnosti mesta, keďže v roku 2014 boli Topoľčany ohodnotené známkou C- a skončili v rebríčku Transparency International Slovensko na nelichotivom 71. mieste.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM