Katarína Jankeje Šport

Topoľčany majú zastúpenie na majstrovstvách: Podmaníková v Izraeli prepísala národný rekord!

Andrea Podmaníková i Tomáš Klobučník v týchto dňoch bojujú na prestížnom šampionáte v izraelskom Netanya. Topoľčianke sa v úvodnej disciplíne podarilo vytvoriť nový rekord.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčany majú zastúpenie na majstrovstvách: Podmaníková v Izraeli prepísala národný rekord!
Zdroj: TASR

V izraelskom meste Netanya za účasti dvanástich slovenských plavcov v stredu predpoludním odštartovali 18. ME v krátkom bazéne. Opäť sa zahviezdila Andrea Podmaníková, a to hneď v rámci úvodnej disciplíny.

Čas na 50 m prsia 31,11 znamenal vylepšenie jej vlastného národného rekordu o sedem stotín, ale bol 17. najrýchlejší a mladá Topoľčianka je tak pre popoludňajšie semifinále prvou náhradníčkou.

Menej sa však darilo ďalšiemu topoľčianskemu rodákovi, Tomášovi Klobučníkovi na 50 m prsia. Postup mu unikol o stotinky, keď zaplával s časom 27,14 a skončil osemnásty. Na oboch však čakajú počas majstrovstiev ešte viaceré disciplíny. Zaujímavosťou šampionátu je, že tucet plavcov, ktorí dosiahnu najlepšie časy podľa bodovacích tabuliek FINA, sa môže tešiť na prize money. Pre držiteľov top výkonov v mužskej i ženskej kategórii je pripravená prémia 20 000 eur.

Môže vás zaujímať:

Topoľčianka Tereza Mihalíková získala skvelé ocenenie: Patrí jej titul Juniorka roka!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM