Správy

Topoľčany myslia na budúcnosť: Zverejnili Koncepciu zavádzania inteligentných technológií

21. storočie so sebou prináša množstvo moderných technológií. Postupne ich zavádza stále viac samospráv. Na budúcnosť myslí aj mesto Topoľčany.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčany myslia na budúcnosť: Zverejnili Koncepciu zavádzania inteligentných technológií
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

„Robíme všetko pre to, aby sa z Topoľčian stalo moderné mesto s rozvinutou smart infraštruktúrou, a fungujúcimi službami, ktoré myslí na svojich obyvateľov a záleží mu na životnom prostredí, v ktorom žijú," píše mesto Topoľčany na sociálnej sieti.

Rozsiahly dokument

Radnica preto vypracovala strategický dokument s názvom Koncepcia zavádzania inteligentných technológií v meste Topoľčany. Ten definuje základné rámce rozvoja v oblasti plánovania a implementácie projektov, ktoré budú zamerané na využívanie smart technológií a riešení.

„Dokument analyzuje podmienky a definuje prístup mesta k rozvoju svojho územia s využitím konceptu Smart City v jeho širšom ponímaní (kedy moderné technológie v spojení s ľudským a sociálnym kapitálom a širšou hospodárskou politikou dokážu úspešne pôsobiť na rozvoj mesta a jeho fungovanie)," píše sa na webe mesta.

Systematická stratégia

Zverejnený dokument má slúžiť ako základný strategický rámec pre rozvoj využívania konceptu inteligentného mes­ta.

„Koncepcia zavádzania inteligentných technológií v meste Topoľčany navrhuje systematickú a trvalo udržateľnú rozvojovú stratégiu v oblasti smart technológií a ich využitia pre čo najefektívnejšie poskytovanie všetkých služieb obyvateľom mesta s ohľadom na podporu inovácií, výskumu, nových myšlienok, rešpektovanie životného prostredia a zohľadňovania názorov obyvateľov mesta Topoľčany," dodáva na svojom webe vedenie mesta Topoľčany.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

AKÁ JE BUDÚCNOSŤ TOPOĽČIAN V SMART TECHNOLÓGIÁCH? 🧐 Robíme všetko pre to, aby sa z Topoľčian stalo moderné mesto s...

Posted by Mesto Topoľčany on Friday, November 27, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM