Katarína Jankeje Šport

Topoľčianka (17) úprimne o zisku titulu na Australian Open: Finále bola jahôdka na torte

Tereza Mhalíková prezradila pocity počas finálnych duelov na Australian Open. Z vývoja vo štvorhre bola poriadne prekvapená!

Ilustračný obrázok k článku Topoľčianka (17) úprimne o zisku titulu na Australian Open: Finále bola jahôdka na torte
Zdroj: TASR

Topoľčianska tenistka Tereza Mihalíková s Ruskou Annou Kalinskou sa stali víťazkami juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vo finále ako nasadené dvojky deklasovali šiesty nasadený ukrajinský tandem Dajana Jastremská, Anastasia Zarycká 6:1, 6:1. Pre Mihalíkovú je to druhý grandslamový titul, vlani triumfovala v Melbourne Parku v singli. V debli ťahala vo finále za kratší koniec minulý rok vo Wimbledone i na US Open v roku 2014. Vo dvojhre v sobotu neobhájila prvenstvo keď v rozhodujúcom súboji prehrala s Bieloruskou Verou Lapkovou 3:6, 4:6

Jahoda na torte

Mihalíková nečakala, že finále štvorhry bude také jednoznačné.

„Dnešná štvorhra bola taká jahôdka na torte. Bol to pre nás najľahší zápas na turnaji, súperky boli asi príliš nervózne. Nedali sme im žiadnu šancu. Smiali sme sa na divákoch, ktorí sa snažili niečo hovoriť po slovensky alebo po rusky.“

Veľmi som chcela vyhrať aj dvojhru, no Vera hrala dnes svoj najlepší tenis. Bojovala a išla za tou trofejou ako po údenom. Celkovo som však s vystúpením v Melbourne veľmi spokojná a zisk titulu v debli si cením. Som rada, že moje posledné dva zápasy v juniorskej kategórii na Australian Open som mohla odohrať na veľkých kurtoch – v aréne Roda Lavera a v Hisense aréne. Dúfam, že o rok si už zahrám v hlavnej súťaži medzi seniorkami,“ povedala zverenka trénera Jána Studeniča v rozhovore pre Rádio Slovensko.

Vedenie zväzu vychvaľuje mladú Topoľčianku

Prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko mal z Mihalíkovej úspešného ťaženia v Austrálii obrovskú radosť. „Terka bola v Melbourne v dvoch finále, čo je geniálny výsledok. Veľmi ma teší, že po vlaňajšom triumfe vo dvojhre získala titul aj vo štvorhre. Škoda, že Klein s Riklom nevyužili v supertajbrejku mečbal. Terka s Lukášom však majú pred sebou veľkú budúcnosť. Ak budú v tomto trende pokračovať, som presvedčený, že sa presadia aj medzi seniormi,“ povedal šéf slovenského tenisu.

Predviedla husársky kúsok

Výkony Mihalíkovej vysoko vyzdvihol aj generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

„Terka dosiahla v Melbourne fantastický úspech, ku ktorému jej srdečne blahoželám. Postúpiť do dvoch finále, to je husársky kúsok. Terka potvrdila, že je veľkým talentom. Škoda, že Lukáš Klein s Riklom prehrali vo finále grandslamu z mečbalu. Vystúpenie juniorov však bolo po waterloo dospelých balzamom na ubolenú slovenskú tenisovú dušu,“ povedal Moška.

Tereza získala druhý titul na Australian Open
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM