Dávid Hrdý Kultúra

Topoľčianska kapela Fishing Strip: Vo februári oslávi šesť rokov jej existencie

Topoľčianska hudobná scéna je pestrá. Avšak prehľad o nej majú predovšetkým jej fanúšikovia či zainteresovaní. Kapela Fishnig Strips oslávi už 6 rokov svojej existencie. Na históriu a súčasnosť kapely sme sa opýtali gitaristu Mateja „Syphona“ Mervarta.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčianska kapela Fishing Strip: Vo februári oslávi šesť rokov jej existencie
Zdroj: Dnes24.sk

História Fishing Strip

Topoľčianska kapela Fishing Strips funguje od roku 2008. Ako však vznikla myšlienka založiť kapelu? Dôvod je prozaický, členov spojilo nadšenie k hudbe. „Na to sa mi ťažko odpovedá kto s tým prišiel, ale myslím, že to bolo spoločne. Keď sme mali 15 sme boli mali punkáči, chodili sme na koncerty a chytilo nás to“, napísal nám na úvod Matej.

Čo sa týka zostavy kapely, z pôvodného zloženia v nej zostali traja. „Zo zakladateľov sme v kapele zostali traja – Pavel Valach – basa, Matej Mervart – gitara , Štefan Valach – spev. V roku 2010 prišiel do kapely bubeník Oto Paluš a od roku 2013 s nami hráva Michal Vincúr na gitare. V neposlednom rade našim ďalším členom resp. členkou je manažérka Anetka Struhárová, ktorá to má s nami ťažké, ale my ju ľúúúbime“.

Fishing Strips hrávajú po celom Slovensku, v Česku a tento rok dokonca aj na festivale v Taliansku a jeden koncert odohrala aj v Poľsku. Pýtate sa, že ak by ste sa rozhodli ísť na koncert tejto mladej, dynamickej kapely na čo sa môžete tešiť? „Hráme , energetickú hudbu obľúbenú hlavne u mladých ,ktorá sa nazýva POP PUNK“.

Nový album

Fishing Strip vydávajú svoj nový album, na ktorom budú hosťovať bubeník z Iné Kafe Dodo či Peter Schlosser z Tublatanky. Pri tejto príležitosti sa kapela vydáva na turné po Slovensku, Česku ba dokonca sa predstavia aj Machesteri.

Po prvom vydanom albume v roku 2012 vychádza pri príležitosti 6. výročia založenia kapely ďalší. Z nového albumu zatiaľ uzrel svetlo sveta singel Party boy. Pesnička bude mať dokonca svoju televíznu premiéru. Dnes ju o 15:00 hodine odvysiela populárna česká hudobná stanica.

Pohľad späť

Za šesť rokov svojej existencie toho členovia kapely zažili mnoho. Nás zaujímalo predovšetkým to najpozitívnejšie. „Najpozitívnejší zážitok je odozva ľudí, keď strávime hodiny v skúšobni a následne v štúdiu. A potom na koncerte vidíme, že to prinieslo svoje ovocie. Taktiež sú neprekonateľné zážitky ako cestovanie s kapelou, rozhovory v televíziách, v rádiách , spoločná dovolenka pri mori a koncerty, koncerty a koncerty“.

Na záver nás zaujímalo ako Matej hodnotí topoľčiansku hudobnú scénu. „Ťažko sa mi hodnotí topoľčianska scéna, keďže sme v nej. No myslím si, že je pestrá a ma toho veľa za sebou. Vyšlo z nej veľa kapiel , známych mien ako Ilegality či Začiatok konca, Thalarium…V sú­časnosti je na scéne veľa kapiel rôznych štýlov od kapiel s vlastnou tvorbou po cover bands. Keď sme v roku 2008 začínali tak bol veľký boom s kapelami, no len malo kapiel v tom pokračuje alebo aspoň nie je o nich moc počuť“.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM