Správy

Topoľčianska nemocnica s novinkami: Zrekonštruovala oddelenie vnútorného lekárstva

Nemocnica Svet zdravia Topoľčany ukončila rekonštrukciu priestorov na oddelení vnútorného lekárstva. Komplexnej obnovy za 98 000 eur sa dočkalo oddelenie i kardiologická ambulancia.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčianska nemocnica s novinkami: Zrekonštruovala oddelenie vnútorného lekárstva
Zdroj: TASR

Postupne sa rekonštruovali obe lôžkové ošetrovacie jednotky oddelenia vnútorného lekárstva a vstupná hala pred oddelením, kde sa nachádzajú aj vynovené priestory kardiologickej ambulancie.

„Vymenili sme PVC podlahy, priestory vymaľovali, zrekonštruovali toalety, kúpeľne, kuchynky a jedálne pre pacientov i pracovné zázemie pre našich zamestnancov. Vytvorili sme tak neporovnateľne krajšie prostredie, ktoré nám zároveň zvyšuje kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti,“ uviedol riaditeľ Nemocnice Svet zdravia Topoľčany Viktor Dudáš.

Nemocnica okrem toho nakúpila nové polohovateľné postele, nábytok, spotrebiče, svietidlá a nové navigačné prvky na oddelení. „Na oddelení vnútorného lekárstva je ročne hospitalizovaných 2200 pacientov na 46 lôžkach. Zrekonštruované priestory v bezprostrednom susedstve oddelenia využíva i kardiologická ambulancia, ktorá ročne ošetrí približne 2600 pacientov,“ dodal Dudáš.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM