Katarína Jankeje Správy

Topoľčianska odborníčka na nechtový dizajn radí: Dámy, dodržte tieto body a určite sa potešíte

Upravené ruky a nechty sú klenotmi každej ženy. V čom však spočíva tajomstvo krásnych a zdravých nechtov? Spýtali sme sa priamo odborníčky z Topoľčian, ktorá vie, ako na ženské ale i mužské ruky.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčianska odborníčka na nechtový dizajn radí: Dámy, dodržte tieto body a určite sa potešíte
Zdroj: Dnes24.sk

Nechtová dizajnérka Martina Šipošová z Topoľčian sa už roky venuje nechtovému dizajnu. Prečítajte si rozhovor, v ktorom prezradila, ako sa k tejto práci dostala a aké základne tipy pre krásne nechty a ruky odporúča.

Ako ste sa dostali k tejto práci? Bol to váš sen?

Vždy ma bavilo starať sa o nechty. Začalo to najskôr lakovaním s jednoduchým zdobením a nálepkami. Neskôr som vyskúšala gelové nechty a po pár návštevách u nechtárky som vedela, že to je to, čo bude baviť robiť aj mňa. Po určitom čase som absolvovala kurz. Čím viac som sa venovala modelovaniu nechtov, tým viac ma to napĺňalo. Môžem povedať, že moje hobby sa stalo mojou prácou.

Čo je teraz trendy, čo sa úpravy nechtov týka?

Momentálne v tomto horúcom letnom období nesmú chýbať neónové farby, novinkou sú aj bledé pastelové odtiene, ktoré krásne vyniknú na opálenej pokožke rúk. Kovové lakovanie, ornamenty a zdobenie s holografickými fóliami sú momentálne veľmi žiadané, podobne je to aj so striebornými, zlatými, farebnými kamienkami a glitrami. Čo sa tvaru týka, stále je v kurze tzv. mandľa, ktorá pôsobí jemne a prirodzene.

A čo preferujú vaše zákazníčky?

V lete je zdobenie pestré, farebné, dovolenkové. Väčšinou si dĺžku prispôsobujú pracovným povinnostiam. Pre niektoré je samozrejmosťou mať zdobenie, iné preferujú skôr jemnosť a decentnosť. Vždy sa farebné požiadavky zákazníčok menia s ročnými obdobiami. Po zime prichádzajú postupne jemné farby ako napr. marhuľová, lososová, leto je najfarebnejšie, nechty musia žiariť, jeseň vytlačí výrazné krikľavé farby a prichádzajú zemité, zlatisté, tmavšie červené odtiene a nikdy nestarnúca francúzska manikúra.

Sú v kurze aj nejaké odvážnejšie štýly úprav nechtov?

Áno, niektoré zákazníčky si prajú špeciálne tvary, napr. Pipe, Stiletto. Potrpia si na ručné zdobenie, kreslené ornamenty s gélom alebo akrylovými farbami. Pri dlhých nechtoch sa môžem viac realizovať a niektoré nápady mojich zákazničiek sú pre mňa výzvou. Po zrealizovaní ich predstáv je to pre mňa veľká radosť, keď vidím, že sú spokojné.

Na aké najkurióznejšie požiadavky svojich klientok si spomínate?

Najviac asi fanúšičky hokeja pri majstrovstvách žiadajú zdobenie vo farbách slovenskej vlajky so znakom. Valentínske a halloweenske zdobenie tiež nie sú výnimkou. V zime zase kreslené vianočné ruže.

Navštevujú váš salón aj muži a ak, na aké procedúry chodievajú?

Áno, ale samozrejme, nie je ich toľko. Väčšina si myslí, že k nechtovej dizajnérke chodia len ženy. Pritom upravené nechty u mužov si všimne asi každá z nás. Pánska klientela si žiada väčšinou úpravu tvaru nechtov spojenú s masážou rúk a parafínovým zábalom.

Vedeli by ste stručne zhrnúť 5 základných rád, keď chce mať žena zdravé a pekné nechty?

  • V prvom rade neobhrýzať a nestrihať, ak si chcete nechty skrátiť, treba použiť pilník na prírodný necht.
  • Nepoužívajte nechty ako pracovný nástroj, je lepšie zapojiť brušká prstov, aby ste sa vyhli vylomeniu alebo nepríjemnému zraneniu.
  • Pod každé lakovanie je vhodné naniesť vrstvu výživného priesvitného laku, zabráni aj prenikaniu farebných pigmentov do nechtového lôžka. S odlakovačom tiež opatrne, vysušuje necht a zvyšuje štiepenie. Treba si zvoliť radšej bezacetónový.
  • Pri slabých tenkých nechtoch je vhodné dlhodobé užívanie vitamínových prípravkov, ako aj používanie špeciálnych lakov s výživou a olejčeky na kožičku v okolí nechtov. Štiepeniu sa v niektorých prípadoch dá predchádzať aj zvýšením pitného režimu.
  • Prírodným nechtom venujte v mesiaci trochu pozornosti, opätujú vám to, je to vaša vizitka.

Čítajte aj:

5 rád od ostrieľaného kaderníka z Topoľčian: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

Foto: Martina Šipošová

Odborníčka na nechtový dizajn  a jej výtvory
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM