Katarína Jankeje Rôzne

Topoľčianska pôrodnica v číslach: KOĽKO dvojičiek sa v poslednom období narodilo?

Za posledné roky sa v topoľčianskej pôrodnici narodili stovky detí. Mamičkám sa pri väčšine z nich narodilo jedno dieťa. Došlo však aj na iné pôrody.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčianska pôrodnica v číslach: KOĽKO dvojičiek sa v poslednom období narodilo?
Zdroj: TASR

V Nemocnici s poliklinikami n.o. Topoľčany na novorodeneckom oddelení evidujú všetky bábätká, narodené v nemocnici. Podľa informácií vedúcej pôrodnej asistentky gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia nemocnice v Topoľčanoch Heleny Bolekovej sa tu od 1. januára 2015 do 31. decembra 2015 narodilo 548 detí. „Z tohto počtu bolo 266 chlapcov a dievčat 282.“

Ako sme sa tiež dozvedeli, uplynulý rok neprial našej nemocnici na viacnásobné pôrody. „V roku 2015 sme v pôrodnici nemali ani jeden prípad dvojičiek či trojičiek,“ skonštatovala Boleková.

To však neplatí pre minulé roky, v topoľčianskej nemocnici sa v roku 2014 narodilo až päť dvojičiek, štyrikrát dve dievčatá a raz dvaja bračekovia. Aj v roku 2013 mali rodičky v topoľčianskej pôrodnici dôvod na viacnásobnú radosť. “V roku 2013 sa narodili dve dvojičky, dvaja chlapci a chlapec a dievča,” uviedla Boleková.

Známe sú už aj štatistiky uvádzajúce najčastejšie mená, ktoré dostávali v roku 2015 novorodenci na našej matrike. Najpopulárnejší bol Adam a Lukáš a u dievčat zase Nina. Kompletné poradie TOP 10 mien si prečítate v článku: Hrdí sa ním aj vaše dieťa? TOP 10 dievčenských a chlapčenských mien novorodencov na matrike v Topoľčanoch

Môže vás zaujímať:

Koľko majú vlastne Topoľčany obyvateľov? Nové zistenia týkajúce sa nášho mesta

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM