Katarína Jankeje Hádzaná

Topoľčianska rodáčka vo výbere Slovenska: Talentovaná hádzanárka (26) zabojuje v národných farbách

Slovenské reprezentantky v hádzanej sa v pondelok stretli v Michalovciach pred záverečným blokom prípravy na Majstrovstvá Európy v dátume od 7. do 21. decembra. Oporu tímu bude tvoriť aj talentovaná 26-ročná topoľčianska rodáčka.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčianska rodáčka vo výbere Slovenska: Talentovaná hádzanárka (26) zabojuje v národných farbách
Zdroj: YouTube.com

Na Slovenky čakajú počas najbližšieho víkendu v Michalovciach dva prípravné zápasy s Ukrajinkami, ide o posledný test pred odchodom na šampionát. V nominácií sa predvedie aj známa topoľčianska rodáčka Andrea Hrmová–Kertészová (26). Tá v rámci svojej aktívnej kariéry stihla vystriedať viacero klubov, v tomto roku v rámci domácej extraligy prestúpila z Partizánskeho do Šale.

Musia pochopiť svoju úlohu

Tréner Dušan Poloz nepredpokladá, že by do šampionátu nastali zásadné zmeny v nominácii, no tú v úvode záverečného bloku prípravy ešte nepovažuje za definitívnu. „Nominácia ešte nie je definitívna. Môžu ešte nastať isté zmeny, ale tiež nemusia. Definitívne sme nomináciu ešte neuzavreli, pretože do samotného šampionátu sa ešte môže všeličo udiať. Ďalších 5–6 hráčok je nachystaných kedykoľvek sa k nám pripojiť. Nerád by som ich totiž naháňal niekde na dovolenke. Počas ME môžeme spraviť ešte tri výmeny a môže sa stať, že k nejakým siahneme. Každá hráčka má svoju rolu. Niektoré ‚ťahajú‘ šatňu, iné sú líderkami na ihrisku. Dôležité je, aby dievčatá pochopili svoju rolu,“ uviedol Poloz.

Slovenky nastúpia proti Ukrajine v Michalovciach cez víkend dvakrát. Prvý prípravný duel je na programe v sobotu 29. novembra o 18.00 hodiny, druhý odštartuje v nedeľu už o 15.00 hodiny. Po nich bude známa konečná nominácia na ME. Ešte pred zápasom s Ukrajinou absolvujú spoločné darovanie krvi či podpisovú akciu.

Ako levy v klietke

Reprezentantky sa na šampionáte, ktorý budú hostiť Maďarsko a Chorvátsko, predstavia v základnej D-skupine. Ich súperkami budú silné celky Čiernej Hory, Francúzska a Srbska. „Ja som ambiciózny a beriem to ako výzvu. V kvalifikácii sme mali možno najľahšiu skupinu, no teraz máme najťažšiu. Máme v nej vlaňajšieho finalistu MS, obhajkyne ME a k tomu Francúzsko, ktoré patrí medzi top 5 tímov sveta. Od nás nemôže nik očakávať zázraky. Ja budem od dievčat chcieť, aby boli ako levy v klietke a čakali na svoju šancu, na svoju korisť,“ povedal Poloz.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM