Rastislav Búgel Kultúra

Topoľčianske Divadlo SemTam sa opäť predvedie: Uvedie svoju druhú premiéru

Po dvoch rokoch od uvedenia úplne prvej autorskej hry prichádzajú mladí divadelníci s novou inscenáciou Freud mal asi pravdu. Pre Divadlo ktorú napísala SemTam ju napísala Sonka Bačiková.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčianske Divadlo SemTam sa opäť predvedie: Uvedie svoju druhú premiéru
Zdroj: TASR

Po roku a pol herci a tvorci Divadla SemTam sa znova postavia na topoľčianske javisko, aby odpremiérovali inscenáciu, v ktorej sa opäť venujú súčasnej téme. “Hlavnou hrdinkou hry je Nina, mladá talentovaná maliarka, ktorá venovala svoj život umeniu a maľbe. Svoje obrazy prvý raz vystavuje v Moskve, no vernisáž nedopadne podľa jej predstáv. Nina tak pomaly a postupne zaneviera na maľovanie, no na druhej strane si uvedomuje, že pred problémami sa jednoducho nedá ujsť,“ informuje Lucia Holienčinová, dramaturg Divadla SemTam.

Študenti na doskách

“Topoľčianske divadlo vždy tvorili prevažne študenti, ktorí si našli svoj čas a chuť sa stretnúť počas víkendu a venovať sa nielen drobným detským vystúpeniam, ale aj väčším a ťažším súčasným hrám autorky Sonky Bačikovej, ale hlavne aj témam, ktoré reflektovali aktuálne životné pocity mladých a svojím spôsobom sa stali aj nadčasovými,“ informuje dramaturg Divadla SemTam Lucia Holienčinová. Také myšlienky zobrazuje ich prvá hra Elliot (premiéra v roku 2014), v ktorej sa mladý študent architektúry nachádza na životnej križovatke a musí sa rozhodnúť, kam bude smerovať jeho život. Inscenácia zožala obrovský úspech nielen na premiére, ale aj na reprízach hraných pre stredoškolákov a dokonca bola uvedená aj ako súčasť programu divadelného festivalu Noc divadiel v rakúskom meste Holzhausen.

Máme sa na čo tešiť

Inscenáciu Freud mal asi pravdu odohrá Divadlo SemTam Topoľčany 23. apríla 2016 o 18.00 hod. v kinosále Spoločenského domu v Topoľčanoch. “Vstupenky je možné si rezervovať formou správy na facebookovom profile Divadlo Semtam alebo je možné si ich vyzdvihnúť v Galérii Topoľčany alebo aj vo Vinerii Topoľčany,“ informuje Lucia Holienčinová, dramaturg Divadla SemTam.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM