Kultúra

Topoľčianske kino má letnú prestávku: TIETO filmy nás čakajú v auguste

Milovníci filmov si musia na čas odpustiť návštevu miestneho kina. To aktuálne "čerpá" letnú prestávku.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčianske kino má letnú prestávku: TIETO filmy nás čakajú v auguste
Zdroj: TASR

V čase od 16. júla do 14. augusta sa v Topoľčianskom kine nepremieta. O to viac sa však môžeme tešiť na program, ktorý prinesie kino od polovice mesiaca august. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Program Topoľčianskeho kina na august:

  • 15. august – Prekliate dedičstvo (19.00)
  • 16. august – Prekliate dedičstvo (19.00)
  • 17. august – Smelé mačiatko (17.00), Mamma Mia! Here We Go Again (19.00)
  • 18. august – Smelé mačiatko (17.00), Mamma Mia! Here We Go Again (19.00)
  • 19. august – Smelé mačiatko (17.00), Mamma Mia! Here We Go Again (19.00)
  • 22. august – Plán úteku 2 (19.00)
  • 23. august – Plán úteku 2 (19.00)
  • 24. august – Rodinka úžasných 2 (17.00), Chata na predaj (19.30)
  • 25. august – Rodinka úžasných 2 (17.00), Chata na predaj (19.30)
  • 26. august – Rodinka úžasných 2 (17.00), Chata na predaj (19.30)
  • 29. august – Mission Impossible: Fallout (19.00)
  • 30. august – Mission Impossible: Fallout (19.00)
  • 31. august – Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka (17.00), Equalizer 2 (19.00)

Prekliate dedičstvo: Keď zomrie najstaršia členka rodiny Grahamových, rodina jej dcéry začne postupne objavovať stále desivejšie tajomstvá, ktoré stará mama pred nimi ukrývala. Postupne vychádzajú najavo neuveriteľné veci a Grahamovci zrazu pochopia, že pokiaľ nedokážu zlomiť rodinnú kliatbu, nikto nebude v bezpečí.

Debutujúci režisér a scenárista v jednej osobe Ari Aster prináša na plátna kín vynikajúci horor o rodinnej tragédii, ktorá postupne prerastá do temného šialenstva smerujúceho k poznaniu, že dedičstvo predkov si každý nesie v sebe, a akokoľvek sa snaží, nemôže sa ho zbaviť.

Smelé mačiatko: Nezbedné mačiatko, Klbko, žije so svojím trochu lenivým a pohodlným otcom, Fúzikom, v maličkom apartmáne v srdci veľkomesta. Klbko sa rád díva na svet z okna svojho domova a sníva o tom, že raz spozná všetko to neznáme tam vonku. Vďaka svojej vynaliezavosti sa mu podarí zostrojiť si skutočnú lietajúcu raketu, na ktorej sa vyberie hľadať bájny Mačací raj…

Vtedy jeho otec, napriek svojej zlej skúsenosti s vonkajším svetom, bez váhania vykročí z bezpečia domova a spolu s novou parťáčkou Arou sa ho okamžite vydáva hľadať. Príbeh o sile lásky otca k svojmu synovi plný dobrodružstiev a nových priateľstiev chytí za srdce nielen všetkých milovníkov mačiek!

Mamma Mia! Here We Go Again: Je to presne desať rokov, čo muzikál Mamma Mia! vtrhol do kín po celom svete. Len na Slovensku sa na tejto party v kinách zúčastnilo viac ako 125 tisíc divákov, ktorí od vtedy túžobne čakajú na druhé pokračovanie. Síce to trvalo relatívne dlho, ale zato v pokračovaní Mamma Mia! Here We Go Again dostanú diváci hneď dva príbehy v jednom filme!

Plán úteku 2: Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na úteku – živí sa totiž testovaním nedostatkov zabezpečovacích systémov vo väzniciach. Uplynulo už niekoľko rokov odkedy sa stal obeťou zrady a musel siahnuť až na dno svojich síl, aby unikol z neslávne známej presklenej Hrobky. Po tomto úspechu mu prestíž ešte stúpla, získal množstvo nových zákaziek a teraz čelí novej veľkej výzve. Jeden z členov jeho tímu zmizne a ocitne sa v tajnom technologickom zariadení s príznačným názvom Hádes. Tajomná organizácia v ňom väzní unesené osoby, ktoré disponujú dôležitými informáciami nevyčísliteľnej hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i medzinárodne hľadaní zločinci – nikomu z nich sa zatiaľ nepodarilo dostať sa von. Jediná cesta pre Raya Breslina tak znovu vedie smerom dnu…

Rodinka úžasných 2: Vo filme Rodinka Úžasných 2 sa vracia obľúbená rodina superhrdinov. Avšak tentoraz je hlavnou hviezdou Helen, zatiaľ čo Bob zostal v domácnosti a pomáha Violet a Dash zvládať každodenné nástrahy „normálneho“ života. Pre všetkých je to ťažká zmena, a ťažšie je o to viac, že si nikto z rodiny neuvedomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Keď sa objaví nový zloduch, ktorý sa chystá uskutočniť diabolsky geniálny plán, tak rodina musí nájsť spôsob, ako sa dať zase dohromady a spojiť sily – čo sa ľahko povie a ťažko urobí, aj keď sú všetci doslova úžasní.

Chata na predaj: Rodičia predávajú starú chatu, ktorú už veľmi nevyužívajú. Pred odovzdaním chaty novému majiteľovi sa však matka (Ivana Chýlková) rozhodne usporiadať poslednú poriadnu rodinnú stretávku. Zvyšok príbuzenstva však neprejavuje veľké nadšenie, takéto stretnutia bývajú vždy dosť psychicky náročné. Starý otec (Jan Kačer) je už duchom skôr neprítomný, otec (David Vávra) tieto akcie odmieta, syn (Jan Strejcovský) je skoro stále pripitý a ironicky glosuje svet okolo sebe vrátane rozpadajúceho sa vzťahu s priateľkou (Judit Bárdos). Stará mama (Jana Synková) je špecialistka na úprimné dotazy, ktoré ostatných privádzajú prinajmenšom do rozpakov. Nevyrovnaná dcéra (Tereza Voříšková) na chatu prinesie svojho úspešného nemeckého priateľa (Michael Pitthan), ktorý sa jediný na rodinný výlet teší, pretože nevie, do čoho ide. Nádej na idylický víkend na samote u lesa rýchlo skončí, ale naozajstné dobrodružstvo začne skoro ráno, keď rodina zistí, že sa niekam stratil starý otec. Stopy vedú do lesa…

Mission Impossible: Fallout: Ethan Hunt si vždy vyberal nesplniteľné misie. Vždy v nich bol úspešný, napriek okolnostiam. Na začiatku tohto príbehu však čelí úplne novej situácii. Niečo sa pokazilo, pasca neklapla a vinou jeho zlyhania sa ocitnú v smrteľnom ohrození vybrané svetové metropole. Ethan je presvedčený, že len on so svojím týmom dokáže tragickú chybu napraviť. Je však sám, kto si to myslí. Do hry vstupujú ďalší hráči, ktorí mu možno pomáhajú, ale možno tiež sledujú svoje vlastné záujmy, ktoré sú v rozporu s tými Ethanovými. Rozdelenie na kladných a záporných hrdinov nebude tentoraz vôbec jednoduché. V pozadí navyše čím ďalej rýchlejšie uteká čas v ústrety momentu, ktorý dramaticky zmení mapu sveta.

Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka: V najnovšom pokračovaní série Hotel Transylvánia sa Drakula, Mavis, Jonny a zvyšok partie vydávajú na dovolenkovú plavbu na výletnej lodi. Všetko nasvedčuje tomu, že si od zvyčajných problémov na chvíľu oddýchnu, až do momentu, kedy sa Drakula nezamiluje do šarmantej kapitánky lode, Eriky. Hlava upírskej rodiny však netuší, že jeho nová láska je v skutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov…

Equalizer 2: Equalizer 2 nadväzuje na prvý film, v ktorom bývalý člen elitnej špeciálnej jednotky Robert McCall predstieral vlastnú smrť, aby mohol dožiť v pokoji bostonského predmestia. Vďaka vlastnému zmyslu pre spravodlivosť sa však nechal zatiahnuť do ďalšieho súboja. Vieme, čoho všetkého je Robert schopný, aby priniesol spravodlivosť tým, ktorí už stratili všetku nádej. Ako ďaleko však zájde, keď sú v ohrození jeho najbližší?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM