Katarína Jankeje Šport

Topoľčiansky plavec (24) na Majstrovstvách sveta: Prekonal vlastný rekord, no do finále nejde!

Jeden z najznámejších mladých plavcov na Slovensku a zároveň aj topoľčiansky rodák sa v týchto dňoch zúčastňuje Majstrovstiev sveta v Katare. Prvá disciplína mu nevyšla, v piatok má pred sebou ešte jednu šancu.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčiansky plavec (24) na Majstrovstvách sveta: Prekonal vlastný rekord, no do finále nejde!
Zdroj: TASR

Slovenský plavec a topoľčiansky rodák Tomáš Klobučník sa na Majstrovstvách sveta v krátkom bazéne v katarskej Dauhe neprebojoval do finále na 100 metrov prsia. V stredajšom semifinále dosiahol dvanásty najrýchlejší čas 57,71 a o štyri stotiny sekundy prekonal vlastný slovenský rekord. Ten vytvoril na vlaňajších Majstrovstvách Európy v dánskom Herningu, kde skončil vo finále štvrtý.

Na postup rekord nestačil

Dvadsaťštyriročný zverenec trénera Dirka Langeho v dopoludňajších rozplavbách dosiahol deviaty najrýchlejší čas 57,75 a ten ešte dokázal stlačiť, no na postup medzi elitnú osmičku mu to nestačilo. V semifinále dominoval Brit Adam Peaty časom 56,43, čo je nový rekord šampionátu.

Som sklamaný, no idem ďalej

Pocity som mal dobré, či už v rozplavbe alebo aj v semifinálových pretekoch. No som sklamaný. Hneď po prvých 25 metroch som stratil celý pretek. Potom to stačilo už len na takmer rovnaký čas ako ráno. Mrzí ma to, ale teraz sa už musím sústrediť na 200 metrov prsia,“ povedal z dejiska šampionátu štvornásobný najlepší plavec Slovenskej republiky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM