Dávid Hrdý Šport

Trápenie hokejistov pokračuje: Po ďalšej domácej prehre sú predposlední

Herná agónia topoľčianskych hokejistov stále trvá. Po ďalšej domácej prehre klesli už na 11. priečku a pripísali si šiestu prehru v rade. Považská Bystrica patrila pred zápasom medzi ofenzívne najslabší tím celej súťaže. No paradoxne žochári proti nej inkasovali až päťkrát.

Ilustračný obrázok k článku Trápenie hokejistov pokračuje: Po ďalšej domácej prehre sú predposlední
Zdroj: Dnes24.sk

Stretli sa celky s dvomi nelichotivými „naj“. Považská Bystrica s jej slabou ofenzívou a domáce Topoľčany sa vyznačujú najhoršou defenzívou súťaže. Žochári inkasovali v dvanástich zápasoch (vrátane toho s P. Bystricou) celkovo 52 krát. Z celej defenzívy má najlepšie výsledky asi iba brankár Hippík, ktorý sa vyznačuje celkovou úspešnosťou zákrokov na úrovni 91,34%. Považská Bystrica strelila v tomto ročníku pred zápasom s Topoľčanmi iba 16 gólov.

Prvá tretina

No zdá sa, že ich bezzubá ofenzíva sa prebudila práve v zápase proti Topoľčanom. Začiatok zápasu sa niesol vo vlažnom tempe. Oba celky sa len oťukávali. Prvú strelu vyslal na Hippíka v 3. minúte hosťujúci Prášek. O tri minúty neskôr sa v šanci ocitol Tvrdík, no jeho strelu Hričina vyrazil betónom. Ďalšiu šancu skórovať mal v 8. minúte Barčák, no trafil tyč.

Potom mali Topoľčanci výhodu presilovej hry a štyri minúty hrali v početnej výhode. No aj zásluhou brankára Hričinu neskórovali. Ku koncu prvej tretiny dostali domáci ešte jednu veľkú príležitosť otvoriť skóre zápasu. Za hru zo zdvihnutou hokejkou putoval na trestnú lavicu Bustin. V presilovej hre spálil veľkú šancu domáci Barčák keď sa ocitol sám pred Hričinom.

Topoľčany nevyužili ani druhú presilovku. Tesne pred koncom prvej tretiny navyše chybovali v striedaní a presilovku si zahrali Považania. A tú už po pár sekundách pretavili hostia na gól. Jeho autorom bol Slávik – 0:1.

Druhá tretina

Druhú tretinu začali aktívnejšie Považania. V 5. minúte prišla ďalšia ľadová sprcha pre domácich. Šuda nahodil puk na bránu a domáci obrancovia ho stečovali za chrbát Hippíka – 0:2. Topoľčanom sa však podarilo vyrovnať dvomi gólmi v krátkom časovom slede. Najskôr v 32. minúte po kombinačnej hre skóroval Klačanský a o minútu neskôr po strane unikol Káčer a delovkou k tyči vyrovnal – 2:2.

Domáci potom ožili a tlačili Považanov. No svoj tlak nepretavili a gól. Naopak, skórovali opäť hostia. V 39. minúte po kombinačnej hre sa ocitol pred Hippíkom Vokulič a blafákom dostal hostí do vedenia – 2:3. Po góle si potom za odpálenie puku na tribúnu sadol na trestnú lavicu hosťujúci Prášek a Topoľčany si opäť zahrali presilovku.

Tretia tretina

Domáci v presilovke tlačili a snažili sa o vyrovnanie. Aj napriek Hričinovej neistote sa im nepodarilo skórovať. V 47. minúte dostal Drahovský dve minúty za vrazenie na mantinel. Presilovku sa podarilo žochárom však ubrániť.

Považania však svoj náskok zvýšili keď v 52. minúte osamotený Šimečka prekonal Hippíka strelou medzi betóny – 2:4. Hra potom znervóznela. Ku koncu zápasu sedel na trestnej lavici Vokulič a domáci tréner odvolal z brány Hippíka. Avšak z tejto snahy domáci gól nestrelili. Víťazstvo Považanov potvrdil gólom do prázdnej bránky Koleda – 2:5.

Foto:Ilustračné

HOKEJ: Topoľčany - Považská Bystrica
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM