Iné športy

Tréner Topoľčian po prehre v predĺžení: Rozhodcovia negatívne ovplyvnili naše mužstvo!

Zápas proti Dubnici priniesol vybičované emócie. Topoľčany sa napokon museli uspokojiť s jediným bodom.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Topoľčian po prehre v predĺžení: Rozhodcovia negatívne ovplyvnili naše mužstvo!
Zdroj: HC Topoľčany

Po prehre v Brezne a víťazstve nad Považskou Bystricou sa hokejisti Topoľčian počas 27. kola predstavili na domácom ľade proti tímu Spartak Dubnica.

„Zápas nabitý emóciami sledovali fanúšikovia v Topoľčanoch. Prvá tretina prebiehala bez závažnejších situácií, v desiatej minúte sa zásluhou Kováča ujali vedenia domáci a o minútu a pol zvyšoval na 2:0 Kluka. Topoľčany však náskok neudržali a päť sekúnd pred koncom tretiny inkasovali z hokejky Betáka," informuje Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).

Počas prostredného dejstva to začalo poriadne iskriť.

„V dvadsiatej deviatej minúte sa do potýčky dostali Laššo, Michal Novák a Tomčák za domácu stranu a z hosťujúcej striedačky Mikuš a dokonca aj brankár Kristín. Rozhodcovia udeľovali trestné minúty ako na bežiacom páse. Jednotlivé tresty však skóre duelu neovplyvnili a pokračovalo sa za stavu 2:1. Dubničania sa znovu presadili až v samom závere tretiny, tentoraz dokonca iba sekundu pred klaksónom. Remíza netrvala dlho a v štyridsiatej piatej minúte poslalo svoj tím do vedenia topoľčiansky kapitán Bystričan. O tri a pol minúty ale vyrovnal Ďuriš a keďže gól viac nepadol, duel smeroval do predĺženia. Hostia v ňom využili vylúčenie domáceho Ručkaya ešte zo záveru tretej tretiny a z víťazstva sa napokon tešili oni," opisuje priebeh zápasu SZĽH.

Prečítajte si tiež

Hokejisti TSS Group Spartak Dubnica zvíťazili v utorkovom stretnutí 27. kola Tipos Slovenskej hokejovej ligy (SHL) na ľade HC Topoľčany 4:3 po predĺžení.

Ľubomír Hurtaj, tréner HC Topoľčany: „Myslím si, že diváci čo prišli videli skvelý zápas. Môžem to hodnotiť v dvoch rovinách. Prvá je, že rozhodcovia svojimi verdiktmi negatívne ovplyvnili naše mužstvo a našu zostavu a druhá je, že to nám neprehralo zápas a chlapci, ktorí dohrali zápas odviedli kus roboty. Škoda gólov v posledných sekundách z prvých dvoch tretín a taktiež nevyužitých šancí či už počas našeho 9 min oslabenia alebo na konci základnej hracej doby kde sme mohli strhnúť víťazstvo na našu stranu. Dúfam, že nás to neovplyvní a prenesieme si ten výkon do ďalších zápasov i keď nevieme zatiaľ kto z vylúčených hráčov bude môcť nastúpiť."

HC Topoľčany – TSS Group Spartak Dubnica 3:4 pp (2:1, 0:1, 1:1 – 0:1)

Góly: 10. Kováč (Gubo, Laššo), 11. Kluka (Tomčák, D. Gergel), 45. Bystričan (Legalin, Kluka) – 20. Beták (Tyczynski, Mi. Kristín), 40. Vaňo (Beták, Ďuriš), 47. Ďuriš (Beták, Tyczynski), 61. Ďuriš (Tyczynski, Beták).

Rozhodovali: Kollár, Lesay – Rehák, Kováčik, vylúčení: 10:9 na 2 min., navyše Laššo 20 min za nešp. správanie sa a 5 min + DKZ za bitku, M. Novák 5 min + DKZ za bitku, Tomčák 5 min + DKZ za bitku, L. Novák 10 min za nešp. správanie sa a 5 min + DKZ za nešp. správanie sa, Kluka 5 + DKZ za bitku – P. Mikuš 20 min za nešp. správanie sa a 5 min + DKZ za bitku, Mi. Kristín 5 min + DKZ za bitku, Ma. Kristín 5 min + DKZ za bitku, Ferenyi 5 min + DKZ za bitku, presilovky: 1:4, oslabenia: 0:0, 172 divákov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM