Iné športy

Tréner Topoľčian po vysokej prehre so Žilinou: Je mi ľúto, že diváci videli takýto výkon

Hokejisti Topoľčian vykorčuľovali na domáci ľad. Súperom im bol žilinský klub.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Topoľčian po vysokej prehre so Žilinou: Je mi ľúto, že diváci videli takýto výkon
Zdroj: M.T., HC Topoľčany

HC Topoľčany sa predstavili domácim fanúšikom. Na svojom ľade hostili tím Vlci Žilina.

„V šiestej minúte využil presilovku o dvoch hráčov Jaroslav Markovič a o necelú minútu a pol pridal druhý žilinský gól Šimon Petráš. Krátko pred koncom prvej tretiny uzavrel jej skóre na 0:3 odchovanec Jakub Linet,“ opísali prvú tretinu Vlci Žilina.

Krátko po zmene strán sa opäť presadili hostia. Na začiatku 25. minúty zvyšoval Petráš a v 33. minúte už bolo skóre 0:5, keď sa presadil Jakubík.

„Po uplynutí viac ako polovice riadneho hracieho času sa prvý raz gólovo presadili aj domáci, puk do siete 18-ročného brankára Jakuba Sihelského poslal Jozef Tomčák. Záver prostrednej dvadsaťminútovky priniesol vylúčenia na oboch stranách. Z nich vyplynuli aj presilovkové góly – za Žilinu sa trafil Igor Safaraleyev, za Topoľčany Michal Kluka,“ dodáva klub zo Žiliny.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

HC Topoľčany – Vlci Žilina 2:6 (0:3, 2:3, 0:0)

Góly a asistencie: 35. Tomčák (Mihalko), 40. Kluka (Bystričan, Nemček) – 6. Markovič (Cíger, Lenďák), 7. Petráš (Safaraleyev), 19. Linet (Markovič), 25. Petráš (Macek, Cíger), 33. Jakubík (Safaraleyev), 38. Safaraleyev (Petráš, Malina)

„Hodnotí sa ťažko takýto zápas. Aj keď nám nehrali 4 dôležitý hráči tak rozdiel bol veľký. Viem, že diváci si zaplatili lístky po 4 eurá, aby sme vedeli pokryť náklady zápasu a všetky opatrenia a je mi ľúto, že videli takýto výkon, ale ja som musel dať šancu hráčom, ktorí sú tu na skúške a vidieť ich v ostrom zápase. Bolo vidieť, že veľa hráčov má problém adaptovať sa v seniorskom hokeji. Čaká nás veľa roboty, aby sme sa v súčasnej ekonomickej situácií aspoň priblížili predošlým sezónam. Hráčov, ktorí odišli bude veľmi ťažké nahradiť,“ povedal po zápase tréner Topoľčian Ľubomír Hurtaj.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM